Verwarmen zonder gas

Aangezien bij de verbranding van fossiele brandstoffen veel CO2 vrijkomt, is verwarming zonder gas een duurzame oplossing voor dit probleem. Volgens het EU-klimaatakkoord zullen we onze huizen tegen 2050 niet langer met fossiele brandstoffen kunnen verwarmen. Als gevolg daarvan is een “energietransitie” van cruciaal belang. De vraag die daardoor opkomt is: hoe ga je je huis verwarmen zonder gas? Bouwmarkt Nederland legt hieronder verschillende methodes uit.

Manieren om te verwarmen zonder gas

Het gebruik van verwarming op duurzame wijze zonder gebruik te maken van gas is in populariteit toegenomen. Veel nieuwe woningen zijn al zo gebouwd dat ze milieuvriendelijk zijn. Maar hoe zit het met de aanpassing van bestaande woningen met aardgas? Er zijn verschillende alternatieven voor het gebruik van gas om je huis te verwarmen. Hieronder staan enkele van de alternatieven die er zijn voor het gebruik van gas om je huis te verwarmen:

Hieronder leggen we kort uit wat deze alternatieven doen met betrekking tot zonder gas verwarmen.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzame energiebron die geen aardgas gebruikt om een woning te verwarmen. De warmtepomp is dan ook de oplossing van de toekomst. Dankzij nieuwe verbeteringen en de huidige subsidies is een warmtepomp dus zeker de moeite waard om aan te schaffen. Bovendien kan een warmtepomp een rendement hebben van meer dan 500 procent, waardoor het een uitstekende verwarmingsbron is. Dit komt doordat een belangrijk deel van de benodigde vrijgekomen energie wordt onttrokken aan de omgeving, of dit nu de aarde, het water of de lucht is. Meer informatie over de warmtepomp kan je hier vinden.

Infraroodpanelen

Infraroodpanelen verwarmen niet de hele ruimte, maar geven warmte af aan de plaats waar je zit of werkt. Daardoor verwarmen ze gericht, wat energie kan besparen. Buiten het bereik van de panelen blijft het daarentegen koud. De warmte is tot op 3 meter afstand voelbaar. Om de hele ruimte te verwarmen met infrarood panelen, zou je er meerdere tegelijk moeten aanzetten. Meer informatie over infrarood panelen kan je hier vinden.

Lucht/water warmtepomp

De warmte van de buitenlucht wordt door een lucht/water-warmtepomp omgezet in bruikbare energie, die kan worden gebruikt om het huis op de juiste temperatuur te houden of om warm tapwater uit de kraan te krijgen. Een buitenunit, monoblock of split, vormt de basis van een lucht/water-warmtepompsysteem. Deze buitenunit kan worden gebruikt met een binnenunit met een ingebouwde boiler of een samengestelde binnenunit met een aparte boiler in een verscheidenheid van combinaties. Een lucht/water-warmtepomp kan ook worden gebruikt om te koelen, vergelijkbaar met een airconditioner. Bovendien kan de pomp worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming of radiatoren. Meer informatie over de lucht/water-warmtepomp kan je hier vinden.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt in combinatie met een traditionele cv-ketel op gas. De hybride warmtepomp wordt gevoed door elektriciteit en levert het grootste deel van de warmte in huis. De gasgestookte cv-ketel verwarmt de keuken en de badkamer en zorgt voor warm water. Op koude dagen slaat de cv-ketel aan wanneer dat nodig is, zodat het huis altijd aangenaam warm is. Meer informatie over de hybride warmtepomp kan je hier vinden.

Voordelen verwarmen zonder gas

Nadat je alle alternatieven hebt overwogen, vraag je je ongetwijfeld af wat de voordelen zijn van verwarming zonder gas. Om te beginnen ben je milieubewust bezig. Gas is namelijk een fossiele brandstof waarvan de voorraad uitgeput raakt. Het vinden en winnen van nieuwe gasbronnen kost veel geld en tijd. Bovendien verlaagt verwarming zonder gebruik van gas de CO2-uitstoot. Daardoor blijft de ozonlaag beter beschermd.

Het lijkt in eerste instantie misschien een investering, maar door over te schakelen op elektriciteit bespaar je op de lange termijn veel geld. Bovendien zal de waarde van je woning stijgen. De overstap van gas naar alternatieve energiebronnen is namelijk een maatschappelijke trend. Is je woning duurzaam gebouwd, dan kan dit een aantrekkelijk pluspunt zijn bij de verkoop.

Goedkoop verwarmen zonder gas 

Gas is het duurste onderdeel van je energiekosten. Niet alleen is gas prijzig, het is ook een fossiele brandstof, waardoor het niet duurzaam is. Het is daarom interessant om je huis te verwarmen zonder gas te gebruiken. Zo bespaar je geld op je energierekening en verbrand je minder fossiele brandstoffen. Dat is goed voor het milieu én voor je bankrekening. Kortom, verwarmen zonder gas is een stuk goedkoper.

Duurzaam verwarmen zonder gas 

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om duurzaam te verwarmen zonder gas. Wij van Bouwmarkt Nederland streven naar een toekomst waarin mensen alleen nog maar bouwen met het milieu in het achterhoofd. Ons assortiment is hier dan ook op ingericht. Wij bieden diverse verwarmingssystemen die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden en duurzame oplossingen voor het verwarmen van je woning of kantoor. Zo bieden wij bijvoorbeeld de volgende producten gericht op duurzaam verwarmen zonder gas:

  • Warmtepomp
  • Infraroodpanelen
  • Lucht/water warmtepomp
  • Hybride warmtepomp

Appartement verwarmen zonder gas

Een appartement kan gemakkelijk worden verwarmd zonder gas. Er zijn dus tal van mogelijkheden die hierbij kunnen helpen. Wat gedaan moet worden is kijken naar alternatieven. Voorbeelden van alternatieven zijn een waterpomp, infraroodpanelen, een lucht/water-warmtepomp en een hybride warmtepomp. Mochten bepaalde alternatieven voor gas in de smaak vallen, dan kunnen deze worden aangeschaft en geïmplementeerd in het appartement. Op deze manier kan het appartement zonder gas worden verwarmd.

Huis verwarmen zonder gas

Voor Nederlanders is je huis verwarmen zonder gas een van de grootste uitdagingen in de energietransitie. Eigenlijk is het heel simpel: kies voor een alternatief. Tegenwoordig zijn er verschillende opties die de mogelijkheid bieden om een woning zonder gas te verwarmen. Bijvoorbeeld: een warmtepomp, infraroodpanelen, een lucht/water warmtepomp en een hybride warmtepomp. Door de ruime keuze aan opties is er altijd een mogelijkheid om je huis te verwarmen zonder gas, ongeacht je budget.

Voordelen van het verwarmen van het huis zonder gas

Er zijn tal van voordelen van het verwarmen van het huis zonder gas. Zo ben je een stuk duurzamer bezig en verklein je jouw voetafdruk. Andere voorbeelden zijn onder andere ook:

  • Grote radiatoren behoren tot het verleden
  • Verwarming die zowel duurzaam als efficiënt is
  • De energiekosten kunnen met 10% tot 50% worden verlaagd

Loods verwarmen zonder gas 

Wanneer we het over elektrische verwarming hebben, gaan veel mensen er onmiddellijk van uit dat die duur is. Dat is niet helemaal juist. Sterker nog, als je kijkt naar energiezuinige elektrische verwarming om een bedrijf te verwarmen, dan hoeft het niet prijzig te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan zonnepanelen op het dak om energie te leveren om de loods te verwarmen. Ook werkplaatsverwarming kan betaalbaar zijn door een loods te verwarmen met zelfvoorzienende elektriciteit en industriële verwarming via bijvoorbeeld een infraroodpaneel. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Verwarming zonder gas

De alternatieven voor verwarming zonder gas zijn er in overvloed. Iedereen is er dan ook van overtuigd dat het anders moet en dat de verwarming van woningen zonder gas moet gebeuren in de toekomst. Met het groeiende milieubewustzijn zijn er de laatste jaren dan ook een aantal ideeën ontstaan. Een aantal ideeën die kunnen worden gebruikt om verwarming zonder gas te regelen zijn bijvoorbeeld: warmtepompen, infraroodpanelen, lucht/water warmtepompen en hybride warmtepompen. Met zo’n breed scala aan beschikbare opties is het moeilijk dat geen enkele duurzame optie aan jouw individuele eisen en budget zal voldoen. 

Werkplaats verwarmen zonder gas

Traditionele methoden voor het verwarmen van werkplaatsen kunnen nogal kostbaar zijn in termen van energie. Zonde, want het kan veel kostenefficiënter. Bijvoorbeeld met de duurzame producten van Bouwmarkt Nederland die werkplaatsen verwarmen zonder gebruik te maken van aardgas. Denk bijvoorbeeld aan infraroodpanelen. Op deze manier wordt alleen de ruimte waar je werkt verwarmd, niet de gehele werkplaats. Zo bespaar je direct energie, terwijl het werkcomfort op hetzelfde niveau blijft.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn woning verwarmen zonder gas?

Het verwarmen van woningen zonder gas wordt steeds populairder. Met de producten die Bouwmarkt Nederland verkoopt, is dit dan ook goed mogelijk. Je kunt je huis verwarmen zonder gas door gebruik te maken van duurzame opties die zorgen voor verwarming zonder gas. Een voorbeeld hiervan zijn de elektrisch verwarmde infraroodpanelen. Infraroodpanelen verwarmen alle voorwerpen en aanwezigen die in een ruimte aanwezig zijn. Deze verwarmde objecten en aanwezigen stralen de warmte weer uit naar de omgeving en zo wordt een ruimte geleidelijk opgewarmd.

Hoe kan ik een ruimte verwarmen zonder gas?

Een ruimte verwarmen zonder gas kan op verschillende manieren. Een goede methode is bijvoorbeeld om elektriciteit op te wekken met zonnepanelen en de woning elektrisch te verwarmen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zo Zijn voorbeelden van mogelijkheden een warmtepomp, infraroodpanelen, een lucht/water warmtepomp en hybride warmtepompen. Daarnaast bieden wij van Bouwmarkt Nederland ook verschillende mogelijkheden aan.

Hoe kan ik mijn schuur verwarmen zonder gas?

Je schuur verwarmen zonder gas kan heel eenvoudig. Zo kan je kiezen voor duurzame opties die je schuur verwarmen zonder gas. Voorbeelden van alternatieven zijn infraroodpanelen, een warmtepomp, een lucht/water warmtepomp en een hybride warmtepomp. Het enige wat simpelweg gedaan hoeft te worden is het huidige verwarmingssysteem dat op gas werkt te vervangen voor een alternatief verwarmingssysteem.

Waarom zou ik kiezen voor een verwarming in huis zonder gas?

Dit is te wijten aan een aantal factoren. Om te beginnen is gas een fossiele brandstof. Die zal uiteindelijk opraken. Bovendien komt er bij de productie van gas een aanzienlijke hoeveelheid CO2 vrij. Dit is schadelijk voor het milieu. Daarom is het kiezen voor een huis verwarmingssysteem dat geen gas gebruikt een uitstekende optie. Hierdoor zal je milieubewuster en duurzamer worden.

Wat is de beste manier om mijn huis te verwarmen zonder gas?

Er zijn talloze manieren om je huis zonder gas te verwarmen. Afhankelijk van je behoeften kun je beslissen welke manier en welk product het beste bij je passen. Voorbeelden van manieren om je huis te verwarmen zonder gas zijn: een warmtepomp, infraroodpanelen, een lucht/water warmtepomp en een hybride warmtepomp. Mocht je vragen hebben over de mogelijkheden, dan staat het team van Bouwmarkt Nederland voor je klaar om deze te beantwoorden.

Hoe kan ik een bedrijfshal verwarmen zonder gas?

Een bedrijfshal verwarmen zonder gas is heel eenvoudig. Zo hoeft er alleen gezocht te worden naar een alternatief voor het huidige verwarmingssysteem. Denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp, infraroodpanelen, een lucht/water warmtepomp en een hybride warmtepomp. Met deze alternatieven is het eenvoudig om een bedrijfspand te verwarmen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn raden wij je aan om goed uit te zoeken welke optie bij jou past.

Hoe kan ik een bedrijfsruimte verwarmen zonder gas?

Een bedrijfsruimte verwarmen zonder gas kan met behulp van verschillende alternatieven. Zo zijn er verschillende alternatieven voor gas op de markt die ook voor de verwarming van een bedrijfsruimte kunnen zorgen. Deze alternatieven maken de verwarming niet alleen duurzamer, maar zorgen er ook voor dat je met het bedrijf een stuk meer bezig bent met het milieu.