Unipanel boeidelen

De boeidelen van Unipanel zijn uniek in zijn soort. Dat komt doordat ze de uitstraling hebben van hout, maar niet de nadelen hebben die hout met zich meebrengt. Ze zijn namelijk gemaakt van kunststof. Dat maakt het een uitstekende vervanging van Western Red Ceder en multiplex. Je kunt de Unipanel panelen zowel buiten als binnen gebruiken. Profiteer snel van de scherpe prijs van Bouwmarkt Nederland en haal jouw duurzame bouwmateriaal van Unipanel voordelig in huis.

Unipanel boeidelen

Ben je opzoek naar boeidelen? Je kunt gemakkelijk een boeideel maken van Unipanel. Omdat de panelen vochtbestendig, rotvrij en onderhoudsarm zijn, is het een geschikt materiaal voor boeidelen. Met een boeideel werk je jouw dak mooi af en tevens bescherm je het dak. De montage is niet moeilijk. De bouwplaten zijn bewerkbaar als hout, daardoor kan je ze makkelijk op maat zagen. Bouwpanelen van dit merk hebben zelfs een eigen afwerkingsset voor een mooie en onzichtbare afwerking. Hiermee kan je onder anderen de dakgoot en de rand van je dakkapel prachtig afwerken zonder dat je de schroeven ziet zitten.

Unipanel kopen

Bouwpanelen van dit merk koop je voordelig bij Bouwmarkt Nederland. Wij bieden het volledige assortiment aan van dit merk, van de platen tot aan de officiële schroeven. Bij Bouwmarkt Nederland heb je volledige garantie dat je de officiële Unipanel producten koopt. Dit kunnen wij garanderen omdat we een officiële dealer zijn. Naast dat we een officiële dealer zijn, zijn de Unipanel panelen regelmatig met hoge kortingen verkrijgbaar in onze webshop. Verzending is vanaf € 700,- helemaal gratis. Dit scheelt je al snel tientallen euro’s. 

Voordelen van Unipanel

De panelen van Unipanel bieden veel verschillende voordelen. Ten eerste ontvang je bij de aanschaf een levenslange garantie tegen delamineren en rotten. Wanneer de panelen rotten, word je daar levenslang voor vergoed. Ook geeft Unipanel 10 jaar garantie op verfhechting. Wanneer je uitgekeken bent op de huidige kleur, kan je het dus zonder risico binnen de 10 jaar over schilderen. Andere voordelen van Unipanel zijn dat de panelen hun kleur behouden, UV-bestendig zijn en bewerkbaar als hout zijn. Hieronder nog eens kort en bondig de belangrijkste voordelen.

✓ Levenslange garantie tegen delamineren en rotten

✓ 10 jaar garantie op verfhechting

✓ Schilderen niet noodzakelijk

✓ Uitstekende vervanger voor multiplex

✓ Kleurvast en UV-bestendig

✓ Bewerkbaar als hout

✓ Onderhoudsarm

✓ Volledig recyclebaar

Unipanel verven

Het is niet nodig om de Unipanel panelen te verven. Wanneer je niet tevreden bent met de kleur kan het uiteraard wel. Je kunt jouw bouwplaten in iedere lichte kleur naar wens schilderen. De kleur heeft invloed op de opwarming van het paneel. Daarom wordt er vanuit Unipanel voorgeschreven om kleuren te gebruiken met een minimale lichtreflectie van meer dan 55%. Wanneer je dit niet zeker weet, kan het bij je verfleverancier nagevraagd worden.

Eigenschappen van Unipanel materiaal

In onderstaande tabel vind je een overzicht van alle product en materiaal eigenschappen van de Unipanel bouwpanelen. De panelen hebben de uitstraling van hout, maar zijn gemaakt van HPVC.

Materiaaleigenschappen
MateriaalHPVC (hoofdbestanddeel)
Bevestigingsafstand40 cm
Min. verwerkingstemperatuur+5° C
Max. verwerkingstemperatuur30° C
KleurechtheidNiet vergelend, UV-bestendig
VochtopnameGeen
BrandbaarheidZelfdovend, B2
Dichtheid0,55 gram per kubieke centimeter
Uitzettingscoëfficiënt0,08 mm / m / °C
GarantieLevenslange garantie tegen rotten en delamineren;10 jaar garantie op verfhechting, bij inachtneming van de afwerkingsvoorschriften.

Bewerkingen van Unipanel

Unipanel kan op verschillende manieren bewerkt worden. Hierdoor hoef je nooit bang te zijn dat het paneel te groot is of dat je het paneel niet goed kunt monteren. Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste bewerkingen:

 • Schroeven: Door te schroeven kunnen de panelen onzichtbaar afgewerkt worden.
 • Frezen: Unipanel panelen bevatten geen nerven, daarom kan het gemakkelijk gefreesd worden.
 • Lijmen: Verschillende panelen kunnen aan elkaar gelijmd worden, maar je kunt bijvoorbeeld ook een paneel aan hout lijmen.
 • Zagen: Unipanel panelen kunnen met de hand gezaagd worden, maar ook met een zaagmachine.

Toepassingen van Unipanel

Unipanel bouwpanelen zijn universeel en dus geschikt voor zowel binnen- als buiten projecten. Doordat ze zo breed toepasbaar zijn kan het moeilijk zijn om het overzicht te bewaren. Vandaar dat we een opsomming hebben gemaakt met alle mogelijke toepassingen. Unipanel is toepasbaar op:

 • Windveer
 • Boeideel
 • Puivulling
 • Overstek
 • Lijstwerk
 • Buitenbetimmering

Unipanel koof

Een koof kan gemakkelijk gemaakt worden van Unipanel. Met die koof kan je onder anderen leidingen, keuken afzuiging en buizen afdekken. Wanneer je bouwpanelen van dit merk gebruikt voor je koof, heb je een onzichtbare afwerking waardoor je geen schroeven ziet zitten. Ook zijn de bouwpanelen van dit merk demonteerbaar. Dit is erg handig wanneer je snel achter de koof wil kijken tijdens onderhoud. Door de dopjes en schroeven tijdelijk te verwijderen kan je de koof weghalen. Wanneer je het weer terug wil plaatsen, kan dat gemakkelijk gedaan worden zonder dat je er iets van ziet. De koof kan ook nog worden voorzien van bijvoorbeeld een sierlijst of van licht spotjes.

Dakrand

Bouwpanelen van dit merk rotten nooit, dat maakt het perfect voor de afwerking van dakranden. Tevens is het goed te bewerken, hierdoor is het een prima alternatief voor Western Red Cedar en multiplex boeidelen. Bouwpanelen van dit merk zijn niet gevoelig voor vocht, dit zorgt ervoor dat de levensduur vrijwel onbeperkt is. De panelen zijn bewerkbaar als hout, hierdoor zijn er veel verschillende aansluitingen, verbindingen en detailleringen mogelijk. Bijvoorbeeld een halfhoutverbinding. Het wordt aangeraden om deze af te werken met een sealer. Dat zorgt ervoor dat vuil niet aanhecht.

De achterconstructie van de dakrand moet geventileerd zijn en een duurzaam frame hebben met een maximale afstand van 400 mm. De gebruikelijke ventilatiespouw is 20 mm breed en ook de boven- en onderkant moeten worden geventileerd. Dit geldt bij het afwerken van dakranden bij nieuwbouw en bij het vervangen van dakranden bij renovatie. Een verticaal regelwerk is de gemakkelijkste manier om te kunnen ventileren. Wanneer je gebruik maakt van een horizontaal regelwerk is ventilatie nog belangrijker. 

Ventilatie moet altijd verticaal gaan. Hiertoe kan op de horizontale rails een tweede laag verticale rails worden aangebracht of dienen de horizontale rails te worden voorzien van ventilatiesleuven. De extra dikte van dubbele kozijnen wordt vaak als een nadeel gezien bij het vervangen van dakranden tijdens renovaties. De beste oplossing in dit geval is het aanbrengen van ventilatiesleuven.

Dakkapel

Mensen met een dakkapel herkennen het vast wel. Het is niet gemakkelijk om bij je dakkapel te komen wanneer het tijd is voor onderhoud. Het is dus fijn om zo min mogelijk onderhoud te hebben. Hier helpt Unipanel je mee. Unipanel is namelijk voor zowel de zijwangen als de overstekken en betimmering rond de kozijnen van je dakkapel toepasbaar. De verschillende maten zorgen ervoor dat je veel mogelijkheden hebt. Met de grootste panelen kan je vanzelfsprekend grote oppervlakken van je dakkapel bedekken, terwijl je met de kleinere panelen de overige delen kunt doen. De platen zijn gemakkelijk op maat te zagen en de witte panelen hebben in principe geen verdere bewerking nodig, maar je kunt ze in een ander kleurtje naar wens schilderen.

Unipanel windveer

Windveren zijn eenvoudig te maken en te vervangen met bouwpanelen van dit merk. Unipanel werkt als hout, met dezelfde gereedschappen, dezelfde verbindingen en mogelijkheden. Door te frezen kunnen bijvoorbeeld decoratieve patronen worden aangebracht op windveren, zoals geschulpte randen. Reliëfpatronen kunnen ook worden gemaakt door meerdere lagen van dit merk te gebruiken. Ook hier is het weer erg belangrijk om goed te ventileren. Wanneer je dit niet doet, loop je het risico dat de panelen oververhit raken. Ook zorgt een geventileerde montage voor een strakke uitlijning van de achterconstructie. Dit merk adviseert ​​een ​​onderconstructie met een h.op.h-afstand van 400 mm. De spouw is typisch 20 mm, terwijl de boven- en onderkant ventilatieopeningen nodig hebben van 20 cm² per strekkende meter.

Unipanel dakoverstek

Dakoverstekken hebben verschillende functies. Ze spelen een belangrijke rol in de esthetische en architectonische uitstraling van een woning, of het nu gaat om dakranden en puntgevels of platte daken. Daarnaast is de dakoverstek ook erg praktisch. Het beschermt de gevel en onderliggende raamkozijnen tegen regen en zonlicht. 

Een grote dakoverstek kan ook het wooncomfort verbeteren. De overstek houdt de hoge zomerzon tegen, waardoor te veel opwarming wordt voorkomen terwijl de lage winterzon mooi naar binnen schijnt. De dakplaat heeft een plat dak met een dik isolatiepakket en de overstek biedt ruimte om de hoogte van het boeiboord te beperken. Op de dakoverstek kunnen dunnere isolatieplaten worden aangebracht om de stroken rond platte daken te verlagen. Je kunt deze strook ook gebruiken om regenwater mee af te voeren. Met bouwpanelen van dit merk maak je gemakkelijk een dakoverstek. Zorg er wel voor dat dit ventilerend gemonteerd wordt. Het monteren kan met de speciale schroeven van Unipanel.

Unipanel sierlijst

Met de speciale sierlijst van dit merk kan je de bouwpanelen afwerken. De sierlijsten van dit merk zijn verpakt per 4, in een lengte van 485cm. Verkrijgbaar in de kleur wit, ral 9010. Ook op de sierlijst ontvang je Levenslange garantie op rotten en delamineren plus 10 jaar garantie op verfhechting, wanneer er rekening gehouden wordt met de afwerking voorschriften. 

Afmetingen Unipanel bouwpanelen

De bouwpanelen van dit merk zijn beschikbaar in verschillende breedtes en lengtes. Er zijn twee lengtes beschikbaar, namelijk 290cm en 580cm. Tevens zijn ze in de volgende breedtes beschikbaar:

 • 185mm
 • 235mm
 • 285mm
 • 385mm
 • 610mm

Wanneer jouw gewenste lengte kleiner is dan dit is dit geen probleem. Kies dan voor de lengte die het meeste in de buurt zit. Vervolgens kan je de platen zelf gemakkelijk op maat zagen zonder dat je er nog iets van ziet. Als de lengte te kort is, kan je verschillende panelen aan elkaar lijmen zodat je toch de juiste lengte krijgt.

Het volledige assortiment van dit merk

Bouwmarkt Nederland voert het volledige assortiment van Unipanel. Dit betekent dat we alle maten aan panelen hebben, de sierlijsten en de schroeven. Hieronder zie je een overzicht van dit assortiment:

Unipanel productVerpakking
Unipanel bouwpaneel 185 x 16 x 2900 – 24102 x 290cm
Unipanel bouwpaneel 185 x 16 x 5800 – 24102 x 580cm
Unipanel bouwpaneel 235 x 16 x 2900 – 24152 x 290cm
Unipanel bouwpaneel 235 x 16 x 5800 – 24152 x 580cm
Unipanel bouwpaneel 285 x 16 x 2900 – 24202 x 290cm
Unipanel bouwpaneel 285 x 16 x 5800 – 24201 x 580cm
Unipanel bouwpaneel 385 x 16 x 2900 – 24252 x 290cm
Unipanel bouwpaneel 385 x 16 x 5800 – 24251 x 580cm
Unipanel bouwpaneel 610 x 16 x 5800 – 24301 x 290cm
Bij producten – SKU
Unipanel sierlijst 36x52mm – 24354 x 485cm
Unipanel schroef 4×50 100st incl.dopjes – 24701 doos, 100 schroeven, 100 dopjes, 1 bitje
Unipanel sealer 250ml – 24751 st

Veelgestelde vragen

Waar kan ik het goedkoopste Unipanel bouwpanelen bestellen?

Bij Bouwmarkt Nederland kan je de goedkoopste Unipanel bouwpanelen bestellen. We proberen de prijs zo laag mogelijk te houden, maar uiteraard ondervinden wij ook last van het grondstoffentekort. Betaal niet meer dan nodig is en bestel de 100% originele producten voor de beste prijs. Dit geldt voor zakelijke en particuliere klanten. Ook de toebehoren zijn goedkoop te bestellen bij Bouwmarkt Nederland. Onder anderen de sierlijst en sealer kan je goedkoop bestellen. Houdt goed in de gaten of je bij een officiële dealer bestelt, wanneer producten voor veel minder geld aangeboden worden kan het zo zijn dat het om namaak producten gaat.

Wat is Unipanel?

Unipanel is een merk dat kunststof bouwpanelen aanbiedt. Dit zijn duurzame, makkelijk te monteren platen die kleurvast en onderhoudsarm zijn. Ze zijn breed toepasbaar zowel binnen als buiten.

Hoeveel kost een Unipanel boeideel?

Bouwmarkt Nederland biedt de panelen aan voor lage prijzen. Ze zijn in verschillende afmetingen beschikbaar, waarbij de grotere varianten uiteraard een hogere prijs hebben.

Waar kan ik Unipanel voor gebruiken?

Het unieke van Unipanel is dat de panelen breed toepasbaar zijn. Ze zijn onder andere toepasbaar op dakranden, dakkapellen, windveren en overstekken. Ze zijn zowel binnen als buiten toepasbaar.

Hoeveel garantie ontvang ik op Unipanel?

Wanneer je Unipanel aanschaft, krijg je 10 jaar garantie op verfhechting en zelfs levenslange garantie tegen rotten en delamineren.