Twinson

Twinson biedt duurzame vlonderplanken aan met een luxe uitstraling. De terrasplanken van dit merk zijn gemaakt van composiet. Dit betekent dat je alle voordelen van hout krijgt, zonder het onderhoud wat bij dit materiaal hoort. Bouwmarkt Nederland biedt de officiële Twinson vlonderplanken aan in twee verschillende kleuren.

Twinson vlonderplanken kopen

Bij Bouwmarkt Nederland vind je het gehele assortiment van dit merk. Hierdoor kan je de volledige klus in een keer bestellen in de webshop. Heb je bijvoorbeeld vier vlonderplanken nodig? Dan kan je direct de bijbehorende producten voor de montage kopen. Dit zijn onder anderen speciale Twinson schroeven, montage profielen en afwerkplinten. 

Doordat wij een officiële dealer zijn weet je zeker dat je echte producten van dit merk in huis haalt. We proberen de prijs altijd zo laag mogelijk te houden zodat het voor veel mensen haalbaar is om je terras te verduurzamen. Regelmatig zijn de Twinson terrasplanken ook in de aanbieding bij Bouwmarkt Nederland. Houdt de prijzen op de website daarvoor goed in de gaten en betaal nooit meer dan nodig is. Vanaf € 700,- wordt de verzending zelfs volledig gratis, dit scheelt je al snel veel geld. 

Twinson zoethoutzwart

Twinson vlonderplanken zijn beschikbaar in twee verschillende kleuren. De eerste is zoethoutzwart. Zoals de naam al verklapt hebben deze planken de uitstraling van zoethout. Zo lijkt het net alsof je een natuurlijke houten vlonder hebt liggen, terwijl het eigenlijk het veel duurzamere composiet is. Een bijkomend voordeel is dat je er amper onderhoud aan hebt. De zoethout zwarte planken zijn aan beide kanten te gebruiken, zo kan je zelf kiezen welke kant je boven wilt hebben. We hebben de Twinson zoethoutzwart beschikbaar in 400 centimeter lengte en in 600 centimeter lengte. Dit zorgt ervoor dat je minder verschillende planken nodig hebt.

Twinson hazelnootbruin

De andere kleur van dit merk die wij verkopen in de webshop is hazelnootbruin. Deze planken zijn een stuk lichter in kleur maar hebben ook weer de uitstraling van hout wat ze erg natuurlijk laat overkomen. De terrasplanken zijn waterbestendig, splijten niet en zijn splintervrij. Een bijkomend voordeel is dat ze ook 100% recyclebaar zijn, wat het een mooi alternatief voor hout maakt. De Twinson hazelnootbruin is beschikbaar in 400 centimeter lengte en in 600 centimeter lengte. Dit zorgt ervoor dat je minder verschillende planken nodig hebt.

Eigenschappen van de Twinson vlonderplanken

Twinson vlonderplanken zijn splintervrij, waterbestendig en ze splijten niet. Dit maakt het perfect voor vlonders en terrassen in de buitenlucht. Ze zijn gemaakt van kunststof composiet, dit zorgt ervoor dat de planken niet glad worden, zelfs niet wanneer het hard heeft geregend. Ook zijn ze goed bestand tegen insecten. De vlonderplanken zijn 100% recyclebaar en dus een milieuvriendelijk alternatief voor hardhout.

Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste specificaties van Twinson:

Werkende breedte140 mm
Lengte400 of 600 cm
Dikte                         28 mm
Bevestigingsafstand50 cm h.o.h.
Specificaties Twinson

Voordelen Twinson

Twinson vlonderplanken hebben veel verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zullen hieronder worden uitgelicht.

Ten eerste zijn de planken duurzaam en onderhoudsarm. Dit zorgt ervoor dat je niet meer om de paar jaar je oude rotte planken hoeft te vervangen. Twinson geeft je namelijk 10 jaar garantie. Wat onderhoud betreft is er een speciale reiniger beschikbaar, hiermee maak je jouw terras snel en gemakkelijk schoon. Een ander voordeel van dit merk is dat de planken een natuurlijke uitstraling hebben. Het lijkt net alsof je een houten terras hebt terwijl het in werkelijkheid het duurzame composiet is.

Ook erg handig is dat de vlonderplanken niet glad worden, zelfs niet als het regent. Ze zijn ook nog eens splintervrij, wel zo handig wanneer je ze naast een zwembad monteert. Zo krijg je nooit splinters wanneer je met blote voeten rond het zwembad loopt. Ook de speciale montage brengt voordelen met zich mee. De bevestiging is namelijk onzichtbaar. Zo zie je dus nooit de schroeven zitten. 

Tot slot zijn de Twinson vlonderplanken ook milieuvriendelijk. Ik hoor je al denken, het is toch hout met kunststof? Hoe is dat dan milieuvriendelijk? Het hout dat wordt gebruikt voor dit merk is PEFC-gecertificeerd hout. Dit wordt gekapt in bossen die regelmatig worden herplant en snel groeien. In tegenstelling tot hardhout wat afkomstig is uit het tropisch regenwoud. Hieronder volgt een opsomming van de voordelen:

  • Duurzaam en onderhoudsarm
  • Natuurlijke uitstraling
  • Het wordt niet glad (zelfs niet bij regen)
  • Onzichtbare montage en bevestiging
  • Milieuvriendelijk (PEFC-gecertificeerd hout)

Goedkope composiet vlonderplanken

Goedkope composiet vlonderplanken nodig? Bij Bouwmarkt Nederland kan je terecht voor de Twinson vlonderplanken, Deze zijn op basis van aanschafkosten wellicht niet het goedkoopste, maar op de lange termijn zijn kunststof planken goedkoper dan houten. Composiet rot namelijk niet en je hebt er bijna geen onderhoud aan. Deze duurzame eigenschap zorgt ervoor dat jouw planken jarenlang meegaan. 

We doen ons best om de Twinson terrasplanken zo goedkoop mogelijk aan te bieden zodat iedereen van de voordelen kan profiteren. Naast de planken hebben we ook alle benodigde accessoires beschikbaar in de webshop. Ook Twinson reinigers zijn voor de scherpste prijs te bestellen. Met deze speciale reiniger maak je jouw terras snel schoon en verwijder je snel en eenvoudig plantaardige, dierlijke en andere vetten en oliën. 

Bouwmarkt Nederland verkoopt alleen 100% originele producten in de webshop. Als je ergens een veel goedkoper product ziet, moet je er goed op letten of dit originele producten zijn of dat het misschien namaak is.

Twinson plaatsing

Door het speciale Click-systeem wordt de plaatsing eenvoudig. Het monteren van dit merk gaat gemiddeld 40% sneller dan het monteren van een ander terras. Het gaat in verhouding erg snel en de montage is duurzaam. Twinson heeft een lange levensduur en het is volledig recycleerbaarheid. 

Voor de opbouw van een Twinson terras start je met de driehoekige grondplaat (Triax). Het aluminium frame wordt hierop geklikt. Hier voeg je de in hoogte verstelbare terras verhogers en extensies aan toe. Zo kunnen hoogteverschillen of ongelijke ondergronden makkelijk gecorrigeerd worden. Op deze onderbouw komt het aluminium kaderwerk en de perfecte afwerking met Twinson vlonderplanken. De terrasplanken kunnen gemakkelijk in elkaar geklikt worden, zelfs de hoeken en schuine gedeeltes zijn geen probleem.

 De planken kunnen op veel verschillende manieren gemonteerd worden. Een uitgebreide uitleg over de montage vind je in de montagehandleiding.

Aandachtspunten bij de montage

  • Om de ventilatie en waterhuishouding te waarborgen moeten de vlonderplanken altijd op een raamwerk gemonteerd worden.
  • Wanneer je een worteldoek wil plaatsen, plaats deze dan onder het frame. Niet tussen de planken en het frame
  • Zet de balken rechtstreeks vast op de onderstructuur. Bevestig ze nooit aan de vlonderplanken zelf
  • schroef niet door de vlonderplanken heen. Wanneer je dit wel dat kunnen de planken gaan uitzetten.
  • Plaats de planken in dezelfde richting. Zo worden kleurverschillen vermeden door lichtinval.

Wanneer je hierop let wordt de montage van je Twinson terras een succes en kan je er lang van genieten. Als het niet lukt, kan je het ook door een professional laten doen. Bestel je volledige klus in een keer bij Bouwmarkt Nederland. Van montageprofielen tot eindkappen. We hebben alles voor jouw nieuwe terras.

Veelgestelde vragen 

Wat is Twinson?

Twinson is een merk dat duurzame vlonderplanken aanbiedt. Deze zijn gemaakt van gecertificeerd hout en kunststof composiet. De planken zijn onderhoudsarm en milieuvriendelijk

Is Twinson in de aanbieding?

Bij Bouwmarkt Nederland is Twinson regelmatig in de aanbieding verkrijgbaar. We houden de prijs zo laag mogelijk. Houdt voor actuele aanbiedingen de webshop goed in de gaten.

Waarom zou ik kiezen voor Twinson terrasplanken?

Twinson is duurzaam, milieuvriendelijk en onderhoudsarm. Tevens geeft Twinson 10 jaar garantie. 

Is Twinson goedkoper dan hardhouten vlonderplanken?

Twinson zal in de aanschaf waarschijnlijk niet goedkoper zijn, maar op lange termijn is dit een ander verhaal. Doordat Twinson 10 jaar garantie geeft en de planken onderhoudsarm zijn gaan ze erg lang mee. Waar je hardhouten planken vaker zal moeten vervangen is dit bij Twinson niet het geval.

Hoe maak ik Twinson vlonderplanken schoon?

Heel gemakkelijk: met de speciale Twinson reiniger. Je verwijdert snel en gemakkelijk vlekken. Spuit met de reiniger op de vlek en wrijf indien nodig. Laat het product enkele minuten inwerken en spoel het oppervlak dan af met veel water. Zo behoud je de warme en hoogwaardige uitstraling van de plank.

.