Keralit boeidelen

Keralit boeidelen ook wel bekend als Keralit boeiboorden zijn bij uitstek geschikt voor dakrand- en gootafwerkingen. Dankzij het UV-werende folie hebben deze kunststof dakrandpanelen namelijk een levendige uitstraling. Bovendien hebben Keralit boeidelen een lengte van 6 meter, waardoor ze in één stuk gemonteerd kunnen worden. Dit heeft tot gevolg dat schroef- en boorgaten niet meer zichtbaar zijn.

Keralit boeideel varianten

De kunststof boeidelen, ook wel Keralit dakrandpanelen genomend, zijn verkrijgbaar in vier breedtematen. Zo verkopen wij bij Bouwmarkt Nederland het Keralit dakrandpaneel 200 mm, het Keralit dakrandpaneel 250 mm, het Keralit dakrandpaneel 300 mm en het Keralit dakrandpaneel 350 mm als maatvoering. Aanvullend hierop is het mogelijk om te kiezen uit diverse kleuren die, dankzij de folie met houtnerfstructuur, zorgen voor een mooie uitstraling!

Voordelen Keralit boeidelen

Keralit boeidelen bieden vele voordelen. Door het grote aantal voordelen past dit product dan ook uitstekend in het assortiment van Bouwmarkt Nederland. Zo is een belangrijk voordeel van Keralit boeidelen dat ze duurzaam zijn. Uiteraard is dit niet het enige voordeel, hieronder hebben wij nog meer voordelen van Keralit boeidelen op een rijtje gezet:

 • Keralit is Onderhoudsarm
 • Keralit is Kleurvast en Weerbestendig
 • Keralit heeft een lange levensduur
 • Keralit is Milieuvriendelijk
 • Keralit geeft je 10 JAAR garantie

Keralit boeiboord prijzen

Omdat Keralit boeiboorden in verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn, lopen de prijzen van Keralit boeiboorden sterk uiteen. De prijzen van Keralit dakrandpanelen bij Bouwmarkt Nederland te vinden in de officiële prijslijst.

Keralit boeideel montage

Bouwmarkt Nederland heeft voor Keralit boeidelen een montagehandleiding samengesteld die alle aspecten behandelt en een optimaal resultaat garandeert. Video’s, foto’s en technische- en detailtekeningen zijn in de handleiding opgenomen. De onderdelen en bevestigingsmaterialen van elk boeideel staan vermeld in de Keralit montagehandleiding. Deze montagehandleiding maakt het monteren van Keralit boeidelen eenvoudig. Bekijk hier de Keralit boeideel montagehandleiding.

Keralit boeidelen afmetingen

Keralit boeidelen van Bouwmarkt Nederland zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zo zijn de afmetingen die bij Bouwmarkt Nederland verkrijgbaar zijn: 

 • Keralit Boeideel van 200 mm
 • Keralit Boeideel van 250 mm
 • Keralit Boeideel van 300 mm
 • Keralit Boeideel van 350 mm

Dankzij deze afmetingen zijn de Keralit boeidelen uitstekend bestand tegen weersinvloeden, waardoor ze geschikt zijn voor uiteenlopende bouwtoepassingen. Keralit boeidelen zijn van onbetwistbare kwaliteit. Ze zijn samengesteld met hoogwaardige materialen, waardoor de boeidelen lang meegaan en het geeft je woning een mooie afwerking. Het is cruciaal om dubbel te controleren of je Keralit boeidelen de juiste maat hebben. Dit is een cruciale stap om te bepalen of de boeidelen geschikt zijn voor het daktype. Ook moeten ze compatibel zijn met de rest van het huis, zodat ze snel en zonder problemen geïnstalleerd kunnen worden op elk moment tijdens het installatieproces.

Keralit boeidelen kleuren

Keralit boeidelen zijn verkrijgbaar in de afmetingen 200, 250, 300 en 350mm en in 16 kleuren.

Keralit Classic kleuren Boeidelen

 1. Wit RAL 9016
 2. Crème RAL 9001
 3. Licht ivoor RAL 1015
 4. Donkergroen RAL 6009
 5. Monumenten groen
 6. Wijnrood RAL 3005
 7. Staalblauw RAL 5011 
 8. Monumenten blauw RAL 5004
 9. Donkerbruin
 10. Grijs RAL 7001
 11. Kwartsgrijs RAL 7039
 12. Antraciet RAL 7016
 13. ZwartgrijsRAL 7021
 14. Vergrijsd ceder
 15. Golden oak
 16. Mahonie

Keralit boeidelen toebehoren

Bij Bouwmarkt Nederland verkopen wij toebehoren die ervoor zorgen dat Keralit boeiboorden op de juiste manier geplaatst worden en lang meegaan. Keralit boeiboorden zouden eenvoudig te plaatsen moeten zijn nu deze toebehoren beschikbaar zijn. Bovendien is het zo dat Keralit boeiboorden het mooist zijn als ze op de juiste manier en met de juiste toebehoren worden geplaatst. Bij een correcte installatie en het gebruik van toebehoren is de levensduur van de Keralit boeiboorden dan ook groter, omdat ze gemaakt zijn van hoogwaardige componenten en eigenschappen. Je hoeft je bijvoorbeeld geen zorgen te maken dat je Keralit boeidelen worden blootgesteld aan slecht weer of UV-stralen, omdat de toebehoren ze volledig zullen beschermen.

Meest populaire kleur Keralit boeideel

De kleur antraciet is razend populair als Keralit boeideel. Op basis van de online verkopen van de afgelopen periode kan dit gezegd worden. De afmeting die hier het meest mee gecombineerd wordt is de afmeting 300 mm. Aangezien de kleur antraciet op een Keralit boeiboord een bijzondere uitstraling geeft, zorgt het voor een mooi accent aan een woning. Daarnaast is het een prima oplossing als je je huis wilt laten opvallen tussen andere huizen in de buurt. Naast de kleur antraciet bieden wij nog vele andere kleuren aan. De andere kleuren waarin wij Keralit boeiboorden aanbieden kan je vinden op de website.

Keralit boeidelen plaatsen

Het installeren van Keralit boeidelen is zeer eenvoudig. In onze montagehandleiding leggen wij uit hoe je dit moet doen. Deze installatie-instructies maken het monteren van Keralit boeidelen ontzettend eenvoudig. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een aannemer in te huren om dit voor je te doen. Het plaatsen van Keralit boeidelen is namelijk voor de meeste aannemers geen probleem.

Keralit gevel sponningdeel 143 overkapping en dakrand wit 1 | keralit boeidelen | bouwmarkt nederland

Keralit boeidelen onderhoudsvrij

Keralit boeidelen zijn gemaakt van gerecycleerde kunststof van hoge kwaliteit. Hierdoor zijn de Keralit boeidelen onderhoudsvrij. Voor het schoonmaken van de Keralit boeidelen is het voldoende om er na een bepaalde tijd met een doekje overheen te gaan. Bovendien verkleuren de Keralit boeidelen niet omdat ze bestand zijn tegen slechte weersomstandigheden.

Kunststof boeidelen Keralit

Keralit boeidelen zijn gemaakt van kunststof, waardoor ze duurzaam zijn in het gebruik. Bovendien geven kunststof boeidelen een meerwaarde aan je huis of bouwproject en zijn ze verkrijgbaar in vele kleuren. Behalve dat kunststof boeidelen duurzaam zijn, geven ze ook een mooi accent aan het dak en staan ze aan de basis van je dakconstructie. Aangezien Keralit boeidelen zo duurzaam en ecologisch verantwoord zijn, worden ze geleverd met een garantie van tien jaar. Keralit is door deze verbeterde eigenschappen dan ook de meest gebruikte kunststof voor gevelbekleding in Nederland.

Aanbrengen Keralit boeidelen

Het aanbrengen van Keralit boeidelen is zeer eenvoudig. In de montagehandleiding wordt precies uitgelegd hoe je dit moet doen. Bovendien is het altijd mogelijk dat je hulp inschakelt. De keuze is aan jou, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ZZP’er of een aannemer die de Keralit op je huis of gebouw installeert.

Het effect van Keralit boeideel op je woning

Keralit boeiboorden zijn gemaakt van gerecycleerde kunststof van hoge kwaliteit. Er hoeven geen bomen voor gekapt te worden, zoals bij een houten boeiboord en er worden weinig grondstoffen voor gebruikt. Keralit boeiboorden vereisen bijna geen onderhoud, af en toe een doekje is alles wat nodig is om het er mooi uit te laten zien.

Afbladderen of verkleuren is verleden tijd. Slechte weersomstandigheden hebben geen invloed op een Keralit boeiboord. Deze houdt zijn vorm en is bestand tegen verrotting door schimmel en andere factoren. Keralit boeiboorden zijn dan ook een fantastische aanwinst voor je woning, omdat ze tegen zoveel factoren beschermd zijn. Als gevolg hiervan behouden Keralit boeiboorden hun aantrekkelijke uiterlijk gedurende vele jaren, wat resulteert in een woning met een lange levensduur.

Bouwmarkt Nederland maakt het eenvoudig om Keralit boeiboorden te bestellen

Voor Keralit boeiboorden ben je bij ons aan het juiste adres. Als het gaat om duurzame producten zijn wij namelijk specialist. Als klant kun je gebruik maken van de kennis van onze experts maar ook van het gemak van een goede website. Doordat wij zo geloven in de kwaliteit van Keralit, krijgen onze klanten ook nog eens 10 jaar garantie op de Keralit boeiboorden die wij verkopen.

Is het mogelijk om Keralit bovenop bestaande boeiboorden te plaatsen?

Keralit Dakrandpanelen kunnen over bestaande boeiboorden worden geplaatst zolang de huidige dakrand in een uitstekende staat verkeert. Wel is het belangrijk dat de Keralit dakrandpanelen geventileerd geplaatst worden met behulp van het montageprofiel. De hulpprofielen die gebruikt kunnen worden om de dakrandpanelen een fraaie afwerking te geven, staan hieronder vermeld.

2867 – Keralit Montageprofiel 10mm 

2877 – Keralit Montageprofiel 17 mm

2887 – Keralit Montageprofiel Boeiboord

2847 – Keralit Uitwendig Hoekstuk

2848 – Keralit Tussenstuk

2843 – Keralit Trim/Kraal aansluitprofiel

2850 – Keralit Trim/Kraal Sierlijst

2852 – Keralit Hoekstuk Sierlijst

2853 – Keralit Tussenstuk Sierlijst

2836 – Keralit Eindprofiel 10mm

0420 – Keralit H-verbindingprofiel 10mm

2807 – Keralit Basis Eindprofiel

Veelgestelde vragen

Wat is een Keralit boeideel?

Een kunststof paneel dat wordt gebruikt voor de afwerking van dakranden, dakoverstekken en dakgoten wordt een keralit boeideel genoemd. Naast de naam boeideel kent dit product meerdere namen. Zo wordt een boeideel ook wel boeiboord in de volksmond genoemd. Het plaatsen van Keralit boeidelen verbetert het uiterlijk van je woning en beschermt het ook nog eens. Bovendien kan een Keralit dakrand of Keralit dakgoot snel geplaatst worden. Dit is te danken aan het feit dat Keralit boeiboorden eenvoudig te installeren zijn.

Wat kost een Keralit boeiboord?

Voor de meest actuele prijzen van de Keralit boeiboorden, verwijzen wij naar het overzicht met alle Keralit prijzen.

Kan ik mijn Boeiboord vervangen voor Keralit?

Ja, dat kan zeker. Een boeiboord beschermt het huis door wind en regen tegen te houden. Vaak is een boeiboord aan slijtage onderhevig en zal het op den duur vervangen moeten worden. De meeste huizen hebben tegenwoordig nog een houten boeiboord, dat veel onderhoud vergt. Om deze reden laten veel mensen hun boeiboorden vervangen door Keralit. Keralit is onderhoudsvrij, duurzaam en heeft vele andere voordelen.

Waarvoor zijn Keralit boeidelen geschikt?

Een Keralit boeideel, ook wel bekend als Keralit boeiboord, windveer of dakrandpaneel, heeft vele toepassingsmogelijkheden. Keralit boeiboorden kunnen namelijk gebruikt worden voor de afwerking van dakranden, dakgoten en dakoverstekken. De afwerkingen zijn vaak ongekend mooi. Zo ziet het huis er na toepassing een stuk duurzamer, maar ook chiquer uit.

Waar zijn Keralit boeidelen van gemaakt?

Keralit boeidelen zijn samengesteld uit kunststof en hebben daarop een UV-bestendige kleur en structuur. Het belangrijkste basismateriaal dat wordt gebruikt is Fiberyl®. Fiberyl® is een composiet van gerecyclede kunststof en glasvezel. Deze unieke mix van ruwe componenten levert een opmerkelijk robuust paneel op. Het heeft ook een relatief lage uitzettingscoëfficiënt in vergelijking met andere soorten kunststof panelen. Keralit zet maximaal 1 mm per meter uit, of 6 mm over een afstand van 6 meter (uitzettingscoëfficiënt 0,026 mm/m/oC).

Kan ik Keralit boeidelen zelf monteren?

Het monteren van Keralit boeiboorden is erg eenvoudig. Zo is het monteren van Keralit boeiboorden simpelweg het volgen van een installatiegids of het samenwerken met iemand die er verstand van heeft. Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld als je zou denken, bovendien hebben we in de montagehandleiding instructies om je te laten zien hoe je het zelf kunt doen.

Hoeveel garantie krijg ik op Keralit boeiboorden?

Keralit boeiboorden worden geleverd met 10 jaar garantie op zowel het product als de kleurvastheid. Wij van Bouwmarkt Nederland kunnen dit beloven omdat wij vertrouwen hebben in de kwaliteit van het product.

Welke kleur van een Keralit boeiboord past bij mij?

Keralit boeiboorden zijn er in een verscheidenheid van kleuren. Wij bieden een ruime keuze aan kleuren en stijlen om je te helpen de juiste stijl voor je huis of bedrijf te kiezen. Doordat wij bij Bouwmarkt Nederland zo’n grote keuze aan kleuren aanbieden, kan je zelf bepalen of een bepaalde kleurtint bij je past. Aangezien Bouwmarkt Nederland veel expertise heeft op het gebied van Keralit, hebben wij ons gevestigd als een betrouwbare dealer die kwalitatief hoogwaardige producten verkoopt tegen schappelijke kosten. Voor vragen hierover kan je altijd contact met ons opnemen.