Keralit® kunststof gevel- en dakrandbekleding

Keralit gevel sponningdeel 143 overkapping en dakrand wit 1 | keralit® kunststof gevel- en dakrandbekleding | bouwmarkt nederland

Keralit gevelbekleding en dakrandpanelen

Voor een prachtige afwerking van de geven en de dakranden of boeidelen gebruik je de panelen van Keralit. Verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten. Hieronder lees je alles over de producten. Ook nemen we je mee aan de hand van videos in de “how to” installatie handleiding en het plaatsen van de gevelbekleding.

Wat is Keralit®?

Keralit® is een onderhoudsarm en duurzaam kunststof gevel- en dakrandsysteem dat geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Omdat Keralit ongevoelig is voor weersinvloeden, blijft het er jarenlang mooi uitzien.

Keralit biedt twee soorten oplossingen aan, namelijk kunststof gevelbekleding en kunststof dakranden ofwel boeidelen.

Van de kunststof gevelbekleding zijn er drie soorten die worden aangeboden. Namelijk het sponningdeel 143, sponningdeel 190 en het Potdeksel 177.

Van de kunststof dakranden of kunststof boeidelen wordt er 1 soort aangeboden, die in 4 verschillende formaten verkrijgbaar is. Namelijk in de hoogte van 200mm, 250mm, 300mm en 350mm.

Bekijk de Keralit gevelbekleding:

Bekijk de keralit dakrandpanelen:

Wat kost Keralit®? En waar kan je Keralit® kopen?

Keralit is te koop gewoon hier bij ons in de webshop. Het werkt eenvoudig, bekijk de montage handleiding bij de producten, selecteer de producten die je nodig hebt en stop ze in je winkelmandje. Controleer je bestelling, zijn je producten allemaal in de juiste kleur geselecteerd? Heb je de juiste hoekprofielen voor de gewenste afwerking besteld? Dan kan je doorgaan naar betalen.

Wat Keralit kost, hangt af van het soort paneel dat je nodig hebt. Selecteer het product en bekijk de keralit prijzen.

Duurzame kunststof gevelbekleding en boeidelen

Duurzame Kunststof Gevelbekleding en Boeidelen

Voor de perfecte afwerking van je dakkapel, gevel en dakrand. Met een houtlook, onderhoudsarm en 10 jaar garantie.

Toe aan een gevelrenovatie, start hier.

Keralit is onderhoudsarm en duurzaam. Daarnaast heeft het onderhoudsarm en duurzaam kunststof gevel- en dakrandsysteem een lange levensduur, waardoor het uitermate geschikt is voor de nieuwbouw en renovatie van woningen. Op deze pagina geven wij alle informatie over dit kunststof gevelbekleding merk. Wil je dit merk kopen? Klik dan op de onderstaande producten van dit merk om op de webshop te komen.

Keralit panelen en profielen

Bouwmarkt Nederland heeft het ruimste assortiment aan Keralit panelen en profielen. Met deze panelen haal je een strakke en nette uitstraling in huis op basis van duurzame materialen. De profielen zijn daarbij beschikbaar in de kleuren van de door jou gekozen panelen.

Het merk Keralit

Keralit® is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Vanwege de ideale afwerking voor woningen en kantoren is de vraag naar dit materiaal dan ook groot. De grote vraag is ook te danken aan het feit dat kunststof gevelbekleding onderhoudsarm is en een lange levensduur heeft. Bovendien ziet het er mooi uit. Met deze voordelen overtreft het onderhoudsarm en duurzaam kunststof gevel- en dakrandsysteem hout in alle opzichten, ook al is het merk zeer exclusief en alleen verkrijgbaar via erkende dealers zoals Bouwmarkt Nederland.

Logo keralit bouwmarktnederland. Nl | keralit® kunststof gevel- en dakrandbekleding | bouwmarkt nederland

Keralit afmetingen

Keralit is verkrijgbaar in allerlei verschillende afmetingen en modellen. Zo is Keralit gevelbekleding verkrijgbaar in de volgende modellen:

Deze modellen hebben de volgende afmetingen:

 • Werkende breedte: 142 mm, 190 mm, 177 mm
 • Dikte: 17 mm
 • Sleufgatafstand: 3.3 cm h.o.h.
 • Sleufgatafmeting: 4 x 10 mm
 • Bevestigingsafstand: 30 cm h.o.h.
 • Lengte paneel: 600 cm

Naast gevelbekleding van dit merk verkopen wij bij Bouwmarkt Nederland ook Keralit dakrandpanelen. Dakrandpanelen van dit merk zijn verkrijgbaar in de vier verschillende maten die hieronder staan vermeld:

 • Keralit dakrandpaneel 200 mm
 • Keralit dakrandpaneel 250 mm
 • Keralit dakrandpaneel 300 mm 
 • Keralit dakrandpaneel 350 mm

Deze afmetingen van Keralit dakrandpanelen hebben de breedte die je kiest in de webshop. Verder hebben ze allemaal een lengte van 6000 mm en een dikte van 10 mm.

Keralit Kleuren

Het onderhoudsarm en duurzaam kunststof gevel- en dakrandsysteem is verkrijgbaar in 37 verschillende kleuren, waardoor dit product ideaal is voor elke woning. Er zijn pure kleuren en traditionele houtnerf kleuren, maar ook effen kleuren en kleuren met houtstructuur. Elke kleur in de collectie van dit merk komt in een verscheidenheid van kleuren, zodat je de perfecte aanvulling voor je woning kunt kiezen. Lees meer over de kleuren van dit onderhoudsarm en duurzaam kunststof gevel- en dakrandsysteem op deze pagina.

Keralit kleuren

Wat kost Keralit gevelbekleding? Wat is de Keralit prijs?

Zie de prijslijst van Keralit voor een complete lijst van alle Keralit prijzen. Hierin staat een uitgebreide lijst van alle artikelen en accessoires. Je kunt hier ook de verkoopprijs van Bouwmarkt Nederland en de door de leverancier aanbevolen prijs vinden.

Toepasbaarheid van Keralit

Keralit is geschikt voor, onder andere:

 • Luifel
 • Gootafwerking
 • Dakkapel
 • Boeidelen
 • Gevel
 • Dakrand
 • Dakoverstek
 • Boeiboord
 • Puivulling
 • Borstwering

De voordelen van Keralit

Dit onderhoudsarm en duurzaam kunststof gevel- en dakrandsysteem heeft een duidelijk voordeel ten opzichte van andere bouwmaterialen. Hieronder volgen enkele van de voordelen van het gebruik van producten van dit merk:

 • Keralit is KOMO-gecertificeerd
 • Voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit
 • Lage onderhoudskosten
 • Hoge kwaliteit
 • 10 jaar kleurvast
 • Snelle montage
 • Maatwerk mogelijk
 • Milieuvriendelijk
 • 37 kleuren

Waar is Keralit van gemaakt?

Keralit is een UV-bestendige kunststof met een gestructureerde toplaag. De belangrijkste grondstof is Fiberyl®. Fiberyl® wordt gemaakt van een combinatie van gerecycleerde kunststoffen en glasvezel. Deze ongewone mix van basismaterialen resulteert in een paneel dat zeer duurzaam is. Het heeft ook een zeer lage uitzetting in vergelijking met andere soorten kunststofpanelen, zoals PVC of ABS. Het merk kan tot 1 millimeter per meter uitzetten, met andere woorden 6 millimeter per 6 meter. (Uitzettingscoëfficiënt: 0,026 mm/m/oC)

Keralit montagehandleiding

Bouwmarkt Nederland heeft een montagehandleiding samengesteld die alle elementen behandelt en de best mogelijke resultaten garandeert. De handleiding bevat video’s, foto’s en technische of detailtekeningen. De Keralit montagehandleiding vermeldt alle onderdelen en bevestigingsmiddelen voor elk paneel. Bekijk hier de montagehandleiding dit merk. Zo zijn de keralit sponningdelen en potdeksel 177 envoudig te monteren. Het is te vergelijken met het monteren zoals een orginele houten gevelbekleding. Met de juiste montage zorg je voor een mooi lijnen spel in de gevel.

Start met het plaatsen van de basis profielen

Montage handleiding voor horizontale plaatsing van de panelen:

Keralit levertijden

Voor meer informatie over de leveringstermijnen, ga naar deze pagina

Let op! Zorg altijd dat je dit merk alleen afhaalt bij officiële dealers. Er zijn namelijk ook namaak producten in omloop. Origineel Keralit is te koop bij erkende dealers zoals Bouwmarkt Nederland. Dealers hebben voor dit merk meestal dezelfde levertijden. Een andere partij die snellere levertijden kent, verkoopt waarschijnlijk namaak producten van dit merk.

Bouwmarkt Nederland 

Bouwmarkt Nederland verkoopt alle modellen van dit merk in de webshop. De meest populaire kleur is antraciet. Dit is dan ook veruit de meest populaire kleur. In deze kleur zijn zowel dakrandpanelen als gevelbekleding verkrijgbaar. Nieuwsgierig geworden naar de prijs van dit merk in de kleur antraciet? Bekijk dan (link) Keralit dakrandpanelen en Keralit gevelbekleding in deze kleur.

Keralit gevelbekleding is onderhoudsarm en toepasbaar op elke woning

Dit merk is duurzaam en onderhoudsarm gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Karakteristiek voor dit merk is de lange levensduur en het milieuvriendelijke karakter. Hierdoor is het een goede vervanger voor bakstenen muren, cementblokken of andere gemetselde oppervlakken in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Producten van dit merk zijn duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, dat vele jaren meegaat met weinig onderhoud en bovendien stijlvol en betaalbaar is voor de huiseigenaar. 

Een uitgebreid overzicht van alle producten kan je vinden op Bouwmarkt Nederland. Bij elk product staat een lijst met alle mogelijke kleuren.

Dit merk heeft een toplaag van Renolit

Een toplaag van onder andere Renolit® wordt gebruikt om de onderhoudsvrije gevelbekleding te maken. De panelen van de onderhoudsvrije gevelbekleding zijn dankzij dit hoogwaardige productieproces niet gevoelig voor vocht of warmte. Ze zijn ook ongevoelig voor schimmels en bacteriën, evenals andere rottingsprocessen. Hierdoor is er praktisch geen onderhoud nodig. De kunststof gevelbekleding hoeft alleen maar regelmatig met water en zeep te worden gereinigd. Het is ook niet gevoelig voor schimmels, bacteriën en andere rottende organismen. Een ander voordeel is dat de kleuren levendig blijven en niet vervagen of dof worden na verloop van tijd.

Keralit Dakkapel

Dit merk kan ook op je dakkapel worden toegepast. Een dakkapel van dit merk is zonder twijfel van de hoogste kwaliteit. Zo zal je jarenlang kunnen genieten van je onderhoudsarme dakkapel. De dakkapel kan in verschillende kleuren worden geschilderd, zodat deze past bij elke soort architectuur of huisstijl die je nu hebt of in de toekomst van plan bent te ontwikkelen. Ook zal je dakkapel, dankzij de houtstructuur, een echt mooie en rijke uitstraling hebben. Al met al is een dakkapel van dit merk een waardevolle toevoeging aan elk huis, ongeacht de grootte of locatie.

Dit merk bestellen

Dit merk is te bestellen bij Bouwmarkt Nederland. Als officieel dealer van 100% origineel Keralit zijn wij je graag van dienst. Dit merk is te bestellen via onze webshop, waar je een ruime keuze hebt uit duurzame bouwmaterialen. Dit merk is er daar één van. Producten van dit merk zijn onderhoudsarm en zeer duurzaam, waardoor het perfect in ons assortiment past. Mocht je vragen hebben tijdens het bestellen van dit merk neem dan contact met ons op.

Keralit Groothandel

Op zoek naar een online webwinkel die een grote hoeveelheid van dit merk kan leveren? Dan ben je bij Bouwmarkt Nederland aan het juiste adres. Wij staan in nauw contact met Heering, onze leverancier. Hierdoor zijn wij in staat om een grote keuze aan producten te leveren tegen zeer scherpe prijzen! Ook zijn wij gecertificeerd, wat betekent dat wij dit merk mogen verkopen. Dit maakt ons dus een officiële dealer van dit merk en indirect een groothandel van dit onderhoudsarm en duurzaam kunststof gevel- en dakrandsysteem.

Keralit platen zijn ook verkrijgbaar bij Bouwmarkt Nederland

Platen van dit onderhoudsarm en duurzaam kunststof gevel- en dakrandsysteem zijn in alle modellen verkrijgbaar in de webshop en populair bij de consument. Dit komt omdat ze minder onderhoud nodig hebben. Zo hoeven platen van dit onderhoudsarm en duurzaam kunststof gevel- en dakrandsysteem niet geschilderd te worden als ze goed geplaatst en beschermd zijn. De hoge kwaliteit van dit merk zorgt er dan ook voor dat je jarenlang van een aantrekkelijk huis zult genieten.

Goedkoopste Keralit

Alle producten zijn van hoge kwaliteit met gebruik van gloednieuwe, 100 procent originele materialen! Zoek je dus naar eigentijds Keralit, dan zal je zeker houden van wat wij op onze website te bieden hebben! Bouwmarkt Nederland staat bekend om deskundige begeleiding die zowel goed als eerlijk is! Wij proberen niets aan je te verkopen, maar wij streven er wel naar om duidelijk te maken dat wij je kunnen helpen bij het vinden van de beste optie binnen je budget. Daarom houden wij bij Bouwmarkt Nederland onze prijzen zo laag mogelijk. Het resultaat is dat je dit merk bij ons het goedkoopst van Nederland kunt bestellen.

Wie maakt Keralit in Nederland?

Heering is de producent van Keralit in Nederland. En wij zijn officiele dealer van de merken van Heering. Je kunt dus met een gerust hart bij ons bestellen en 100% origineel Keralit verwachten bij de levering.

Dit merk in de aanbieding

Er is altijd wel een aanbieding op dit merk bij Bouwmarkt Nederland. De producten worden dan ook altijd onder de adviesprijs aangeboden. Voor actuele aanbiedingen van dit onderhoudsarm en duurzaam kunststof gevel- en dakrandsysteem, bekijk de prijslijst. Daarnaast bieden wij nog extra voordeeltjes, zoals:

 • Gratis verzending bij bestellingen boven € 700
 • Je ontvangt 1 gratis fles Keralit reiniger bij bestellingen boven € 350
 • Je hebt 10 jaar garantie op producten van dit merk

Veelgestelde vragen

Wat is Keralit?

Dit merk is duurzame, onderhoudsarme gevelbekleding gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Dit merk is ook ongevoelig voor vervorming door vocht of warmte en voor afbraak door schimmels, bacteriën en andere organismen. Dit merk heeft de laatste jaren sterk in populariteit gewonnen. Daarnaast staat dit merk bekend om zijn lange levensduur en milieuvriendelijkheid. Hierdoor kan het gebruikt worden als vervanging voor bakstenen muren, cementblokken en andere gemetselde oppervlakken in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Keralit is kortom een duurzaam, onderhoudsarm materiaal dat ook nog eens modieus en betaalbaar is.

Wat is de Keralit prijs?

De prijs van Keralit varieert sterk. Zo zijn er verschillende modellen en maten, elk met een andere prijs. Voor een compleet overzicht van alle prijzen verwijzen wij je naar de Keralit prijslijst.

Welke Keralit kleuren zijn er?

Dit merk is verkrijgbaar in 37 verschillende kleuren, waaronder effen gekleurde en en met houtstructuur beklede gevelpanelen. De onderhoudsvrije gevelbekleding creëert een prachtige authentieke houtimpressie door de houtstructuur. Het design van dit merk is ook heel aantrekkelijk, omdat je het zowel horizontaal als verticaal kunt plaatsen. Dit resulteert in een elegant en harmonieus buitenoppervlak aan alle kanten van je woning, ongeacht de weersomstandigheden en het seizoen. Dit alles is mogelijk dankzij de uitstekende weerbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid van het materiaal.

Is Keralit gevelbekleding onderhoudsvrij?

Steeds meer mensen kiezen voor gevelbekleding van kunststof die weinig onderhoud vergt. Naast andere materialen vormt Renolit® de toplaag van de onderhoudsvrije gevelbekleding. Dankzij het hoogwaardige productieproces zijn de panelen van de onderhoudsvrije gevelbekleding niet gevoelig voor vocht of warmte. De panelen zijn ook bestand tegen aantasting door schimmels en bacteriën en tegen andere aantastingen. Dit betekent dat onderhoud bijna niet meer nodig is. Het enige wat je hoeft te doen is de kunststof gevelbekleding af en toe te reinigen met water en schoonmaakmiddel. 

Verkopen jullie ook Keralit planken?

Uiteraard verkopen wij Keralit planken. Ons productassortiment omvat verschillende afmetingen van Keralit gevelbekleding planken. Je kunt kiezen welke Keralit gevelbekleding je wilt op basis van je behoeften, grootte en budget. Ook kun je aangeven wat je ontwerp voorkeuren zijn, zoals de beschikbare kleuren in ons productassortiment.
Wat ons onderscheidt van sommige anderen verkopers is dat wij 100% originele materialen verkopen! Niet alleen haasten wij ons door het proces zonder na te denken over de kwaliteit en veiligheid van Keralit planken, maar wij vinden de wensen en behoeften van onze klanten ook ongelooflijk belangrijk.

Wat zijn Keralit rabatdelen?

De planken die worden geplaatst worden ook wel Keralit rabatdelen genoemd. Het plaatsen van deze rabatdelen kan de waarde van je woning of kantoorpand verhogen. Ook geeft het plaatsen van deze rabatdelen je woning of kantoorpand direct een luxe uitstraling. De voordelen van Keralit rabatdelen zijn groot. Keralit rabatdelen zijn kleurvast, vergen geen onderhoud en zijn zeer duurzaam.

Wat zijn de Keralit details?

Keralit gevel- en dakrandbekleding vergt minder onderhoud en is opgebouwd uit een zeer sterk polymeer met een UV-bestendige toplaag. Jaar na jaar zorgt deze toplaag ervoor dat de panelen kleurvast en waterdicht blijven. De specifieke kenmerken van dit merk zijn als volgt: Keralit gevelbekleding is verkrijgbaar in drie verschillende versies en meer dan 30 kleuren. Keralit dakranden zijn verkrijgbaar in vier lengtes en zestien kleuren, als aanvulling op de Keralit gevelpanelen. Dit merk is ook permanent kleurvast en draagt bij aan de waarde van je huis. Tot slot zal dankzij de lange levensduur van Keralit een garantie van 10 jaar worden gegeven.

Verkopen jullie ook Keralit panelen?

rabatdelen. Een bestelling voor panelen van dit onderhoudsarm en duurzaam kunststof gevel- en dakrandsysteem kan je eenvoudig plaatsen in de webshop van Bouwmarkt Nederland. Bij het bestellen van deze Keralit panelen kan je kiezen uit verschillende maten, modellen en kleuren.

Verkopen jullie ook de kleur Keralit antraciet?

Ja, wij verkopen de kleur antraciet bij Bouwmarkt Nederland. De kleur antraciet is namelijk erg populair geworden bij onze afnemers. In het assortiment van Bouwmarkt Nederland mag de kleur antraciet dan ook niet ontbreken. Mocht je toch nog op zoek zijn naar een andere kleur? Bij Bouwmarkt Nederland is er ook een groot aantal andere kleuren van dit merk beschikbaar, neem gerust een kijkje.

Hoe Keralit schoonmaken?

Keralit is eenvoudig schoon te maken met water en de keralit reiniger (verkrijgbaar in de webshop). Spoel de panelen af, en droog het met een doek om druppel vorming te voorkomen. Gebruik geen schuur middel, afwasmiddel of bijtende substanties. Dat kan er voorzorgen dat je de panelen kapot maakt.

Hoe bevestig je Keralit? Hoe plaats je Keralit?

Bekijk de montagehandleiding bij de producten om de panelen op de juiste manier te bevestigen.

Wat kost Keralit gevelbekleding per m2?

De kosten van Keralit gevelbekleding per m2 varieren per product. Er is een handig rekensommetje. 1 paneel is 6 meter ( 6000mm) lang en bijvoorbeeld 143 mm hoog (bij sponningdeel 143). Als je 1m2 wilt bekleden, dan heb je 1000mm bij 1000mm nodig. Deel dit door de hoogte van het paneel en daarna door de lengte in meters: (1000/143)/6 = 1,165 panelen.
Per m2 kost keralit sponningdeel op basis van de adviesprijs dus: 1,165 * € 93,44 = € 108,86.
Ter info: De oppervlakte van 1 paneel is (143 x 6 =) 0,858 m2.