Infrarood panelen

Infrarood panelen zenden stralingswarmte uit, waardoor het mogelijk wordt een specifiek deel van een ruimte te verwarmen. Daardoor verbruikt infraroodverwarming minder energie dan andere elektrische verwarmingstoestellen.

Een infraroodpaneel is ideaal voor het verwarmen van kleine ruimtes, zoals een werkruimte of een toilet. Als hoofdverwarming zijn deze verwarmingspanelen niet geschikt, omdat ze niet de hele ruimte verwarmen. Daarnaast is het ook belangrijk waar je het infraroodpaneel ophangt. Zo kan je infraroodpanelen op de vloer plaatsen, maar je kan ze ook aan het plafond hangen.

Infraroodpaneel plafond

Een infrarood paneel is een vlak verwarmingspaneel die gemakkelijk aan of in het plafond kan worden bevestigd. Het oppervlak bestaat uit een witte siliciumlegering en is afgewerkt met of zonder frame. Door de bevestiging aan het plafond wordt ruimte bespaard in de ruimte die verwarmd moet worden. De warmte van de infraroodpanelen is direct voelbaar en geeft een aangenaam warmtegevoel. Omdat infrarood eerst mens en massa verwarmt en pas daarna de luchthoeveelheid. Infraroodpanelen aan het plafond zijn een goede en zuinige oplossing, zowel voor hoofd- als bijverwarming, en zijn een zeer voordelig alternatief ter vervanging van verouderde en dure elektrische verwarming.

Infraroodpaneel met afbeelding

Een van de meest efficiënte en stijlvolle methoden om je huis te verwarmen is het gebruik van een infraroodpaneel met afbeelding. Dit komt doordat de gestroomlijnde keramische panelen met afbeelding ruimtes verwarmen met infraroodstraling, waardoor mensen en voorwerpen onmiddellijk worden verwarmd met zachte golven van warmte die aanvoelen als de warmte van de zon. Door een infrarood paneel met afbeelding nemen mensen en voorwerpen op natuurlijke wijze warmte op en stralen deze opnieuw uit, waardoor infraroodverwarming een van de meest efficiënte verwarmingssystemen is die op dit moment verkrijgbaar is. Je kunt de keramische panelen met elke gewenste afbeelding bedekken, zodat je infraroodpanelen eruitzien als prachtige kunstwerken.

Infraroodpaneel spiegel

Infrarood spiegelpanelen zien er stijlvol uit op elke badkamer, slaapkamer of andere muur in uw huis of kantoor. Tegelijkertijd zijn deze spiegels een energiezuinig alternatief voor traditionele kachels. De spiegels zorgen ook voor een verfrissende warmte die aanvoelt alsof u buiten bent op een zomerse dag. De verwarming met infrarood spiegels is ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes. Door de straling zal er geen condens op het glas ontstaan.

Infraroodpaneel kopen

Bouwmarkt Nederland is dé specialist op het gebied van duurzame bouwmaterialen. Een product dat dan ook niet mag ontbreken in het assortiment zijn infraroodpanelen. infraroodpanelen passen perfect in een ruimte en hebben geen schadelijke effecten op het milieu. Daarnaast zijn ze een prima optie om je huis warm te houden met een modern, strak design. Kortom, infraroodpanelen besparen geld en bieden een duurzame oplossing. Spreekt deze duurzame oplossing je aan, dan kun je ervoor kiezen om een infraroodpaneel te kopen in de webshop.

Infraroodpanelen aanbieding

Wanneer je op zoek bent naar de beste aanbieding voor een infrarood verwarming, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Bouwmarkt Nederland heb je namelijk een goede aanbieding voor infraroodpanelen. De infrarood panelen bij Bouwmarkt Nederland zijn dan ook altijd in de aanbieding en ook nog eens van de hoogste kwaliteit. Benieuwd naar de actuele aanbieding van infraroodpanelen? Bekijk dan ons assortiment voor de actuele aanbiedingen op infraroodpanelen.

Temperatuur infraroodpaneel

Een infraroodpaneel moet een oppervlaktetemperatuur van minstens 80-90 graden hebben om effectief te zijn. Om deze reden raden wij je ook aan om een paneel te kiezen met een hoger wattage dan aanbevolen. Als je je verwarming te laag instelt, zullen je panelen namelijk harder moeten werken om een ruimte te verwarmen. Dit zal hun levensduur verkorten en hun rendement verminderen. Een krachtiger infraroodpaneel zal de temperatuur in een ruimte makkelijker kunnen verhogen en kan zelfs worden uitgeschakeld wanneer de temperatuur in een ruimte aangenaam is.

Infraroodpaneel met verlichting

Infrarood verwarmingspanelen kunnen worden uitgerust met verlichting. Deze verlichting ook wel LED dimmers genoemd kunnen een unieke sfeer in een ruimte creëren. Dit komt mede door het mooie licht, maar ook doordat de panelen in een egale witte kleur worden uitgevoerd. Kortom, met deze panelen haal je het maximale uit de ruimte, terwijl je je gasten comfort biedt en de energiekosten verlaagt. Dankzij deze flexibiliteit zijn infrarood verwarmingspanelen dan ook ideaal voor bijvoorbeeld kantoren of bedrijven, waar ze een uitstekend besparingspotentieel bieden.

Infraroodpaneel ervaringen

Doorgaans zijn de ervaringen met infraroodpanelen goed. Ter verduidelijking hebben wij de voor- en nadelen op een rijtje gezet die verschillende van onze klanten ons hebben gegeven.

Voordelen infraroodpanelen

  • De warmte voelt heerlijk aan, net alsof je in de zon zit
  • Vergeleken met gewone warme binnenlucht, voelt de relatief koele binnenlucht veel frisser aan
  • De panelen werken zo snel dat we het heel snel warm hebben
  • Je kunt de panelen de hele dag en nacht laten branden zonder je zorgen te maken over de veiligheid of de luchtkwaliteit
  • Door niet het hele huis te verwarmen, bespaart zoneverwarming elektriciteit

Nadelen infraroodpanelen

  • Je voeten kunnen nog steeds koud aanvoelen als de temperatuur binnenshuis lager is dan 15°C. Als gevolg daarvan is nog steeds verwarming nodig.
  • De warmteafgifte van de panelen kan niet worden geregeld. Het is aan of uit
  • Kasten worden niet verwarmd, waardoor potten en pannen in de winter erg koud aanvoelen
  • Omdat de rest van het huis over het algemeen koel is, kunnen warmtepanelen een opgesloten gevoel in een kamer geven

Infraroodpaneel verwarming

Infraroodpaneel verwarming is een milieuvriendelijk en energiebesparend alternatief voor verwarmingssystemen die werken op fossiele brandstoffen of biomassa. Infraroodstraling verschilt van andere warmtebronnen doordat het niet de lucht verwarmt, maar materie of vaste stoffen. Het resultaat is dat mensen, muren van gebouwen en meubels de warmte van infraroodstraling absorberen en gelijkmatig terugstralen. Omdat de warmte uit alle richtingen komt in plaats van warme lucht te laten circuleren, voelen de mensen in de ruimte zich comfortabeler ondanks de verlaagde omgevingstemperatuur. Het is ook ideaal voor mensen met allergieën en astma, omdat het geen stof produceert.

Infraroodpaneel staand

Wil je je huis verwarmen zonder gas of zonder ingewikkelde installaties te moeten plaatsen. Dan is een staand infraroodpaneel zeker iets voor jou. Een staand infraroodpaneel is namelijk zeer draagbaar en je kunt het gemakkelijk verplaatsen naar waar je maar wilt. Daarbij is een staand infraroodpaneel geliefd, zowel voor een permanente opstelling als een draagbare. Bovendien is het ook handig voor een eenvoudige installatie, of in scenario’s waar je het infrarood verwarmingselement moet monteren. Dit kan bijvoorbeeld als je geen ruimte hebt om dit te doen.

Infraroodpaneel bureau

Het principe van infraroodverwarming wordt toegepast door infraroodpanelen onder een bureau. Warmte in de vorm van infraroodstraling verwarmt de lucht niet, maar reist er vrij doorheen en verwarmt alleen de oppervlakten van de voorwerpen waarmee het in contact komt. Het verwarmen van werkplekken is een veel voorkomende toepassing van infraroodstralers. Deze panelen worden rechtstreeks op het bureau gemonteerd en verwarmen de personen rechtstreeks. Daardoor wordt de thermische energie zo efficiënt mogelijk gebruikt, en kan worden gesteld dat de werking van dit systeem het meest doeltreffend en kosteneffectief is voor de huidige situatie.

Infrarood paneel buiten

Omdat infraroodverwarming mensen en voorwerpen rechtstreeks verwarmt in plaats van warmte te verliezen via de lucht, wordt het beschouwd als een van de meest efficiënte manieren om buitenomgevingen te verwarmen. Deze verwarmers zijn een veel efficiënter alternatief voor typische verwarmingsmethoden buitenshuis, omdat ze de via de lucht verloren warmte niet hoeven te vervangen en een energie omzettingsgraad van bijna 100 procent hebben. Infraroodverwarmers leveren natuurlijke warmte die ideaal is voor buitenomgevingen, en bieden maximaal comfort tegen een minimale kostprijs. Vele zijn weerbestendig en werken met de meeste soorten verwarmingsregelaars voor buiten, zodat je je verwarmers alleen gebruikt wanneer ze nodig zijn.

Infraroodpaneel inbouw

Vlakke verwarmingspanelen die gemakkelijk op of in het plafond kunnen worden aangebracht, worden infrarood plafondverwarmingspanelen genoemd. Voor het oppervlak wordt een witte siliciumlegering gebruikt, die met of zonder frame kan worden afgewerkt. Omdat het aan het plafond wordt gemonteerd, neemt het minder plaats in de te verwarmen ruimte in. De warmte van de infraroodpanelen is direct voelbaar, wat een aangenaam gevoel van warmte geeft. Omdat infrarood eerst de mens en de massa verwarmt en daarna pas het luchtvolume, verbruikt een ingebouwd paneel veel minder energie.

Verplaatsbaar infraroodpaneel

Verplaatsbare infraroodpanelen zorgen voor een uitstekende verwarming tegen een lage prijs en zijn eenvoudig op te stellen. De infrarood verwarmingspanelen zijn gemakkelijk te installeren met behulp van de draagbare panelen, die voorzien zijn van eenvoudig te bevestigen voetjes. De verwarmers worden geleverd met eenvoudig te bevestigen voetjes en vereisen alleen dat je ze aansluit op een stopcontact voor de stroomvoorziening.

Infraroodpaneel wifi

Bepaalde infraroodpanelen werken op wifi. Zodra de infraroodpanelen gekoppeld zijn aan een specifieke app, kunnen onderweg wijzigingen worden aangebracht aan de panelen. Dit biedt eindeloze mogelijkheden om het energieverbruik te verminderen en de bedrijfskosten te minimaliseren. Bovendien kan een onbeperkt aantal panelen worden gegroepeerd, zodat het bedienen en aanzetten van de panelen volledig via de app gebeurt.

Infraroodpaneel met foto

Een infraroodpaneel kan een beetje ongezellig overkomen. Gelukkig is er nu de mogelijkheid om je eigen foto’s af te drukken op een infrarood verwarmingspaneel. Dankzij een foto op een infraroodpaneel kan bijvoorbeeld de hele kantoor- of woonkamer een stuk levendiger worden. Over de kwaliteit van deze fotopanelen bestaat geen twijfel, want ze bestaan uit duurzaam ESG-veiligheidsglas en worden bedrukt met hoogwaardige druktechnieken.

Veelgestelde vragen

Wat zijn ir panelen?

Ir panelen werken op dezelfde manier als de zon, die de meest efficiënte bron van natuurlijke warmte is. Bedenk maar eens hoe comfortabel je het hebt als je op een winterdag in de zon zit en de warmte op je gezicht voelt en dat terwijl de luchttemperatuur niet veranderd is. Dit gebeurt ook met ir panelen die je lichaam verwarmen.

Hoe warm wordt een infraroodpaneel?

Bij een oppervlaktetemperatuur van ongeveer 90 graden Celsius werken infraroodpanelen het best. Hoewel de panelen heet aanvoelen, is het niet schadelijk als je er gewoon langs loopt. Temperaturen van 100 graden Celsius of hoger mogen de panelen nooit bereiken. Mocht je je zorgen maken over de oppervlaktetemperatuur van de panelen, dan raden wij aan om de panelen aan het plafond te bevestigen om de kans op schade te voorkomen.

Als de infraroodpaneelverwarming aanstaat, mag ik hem dan aanraken?

Nee. Omdat de oppervlaktetemperatuur van de infraroodpaneelverwarmer 90°C kan bereiken, raden wij aan hem niet aan te raken als hij aan staat. Omdat de achterkant van de infraroodpaneelverwarming geïsoleerd is en ongeveer 2,5 cm van je muur verwijderd is, zal hij je muur niet verbranden.

Waarom is infrarood verwarming gezonder?

De infraroodstralen die door een infraroodpaneel worden uitgezonden, verwarmen de ruimte in plaats van de lucht, waardoor de luchtbeweging en dus de circulatie van stof, sporen en bacteriën wordt beperkt, wat het een perfecte oplossing maakt voor mensen met een allergie.

Waar moet ik mijn infraroodpaneel verwarming in mijn kamer plaatsen?

Dankzij een speciaal paar pootjes kan de infraroodpaneel verwarming vrij staan. Zo kan hij verplaatst worden naar de ruimte die je wilt verwarmen. Ze kunnen ook aan het plafond en aan de muur worden bevestigd. Bovendien zijn ze onopvallend en passen ze dankzij hun aantrekkelijke uiterlijk mooi bij het meubilair, zodat je niet zult merken dat ze er zijn.

Wat is infrarood verwarming en hoe werkt het?

Infraroodverwarming maakt gebruik van onschadelijke straling om vaste voorwerpen in de kamer te verwarmen, zoals de vloer, meubels en jezelf. De stralen worden geabsorbeerd door de vaste massa, en de warmte wordt vervolgens gelijkmatig en consistent terug afgegeven aan de ruimte. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling.

Wat zijn de beste infraroodpanelen?

Voordat Bouwmarkt Nederland een keuze had gemaakt welke infraroodpanelen er verkocht zouden worden, is er grondig onderzoek gedaan naar de beste infraroodpanelen. Na veel onderzoek en een hoop gesprekken zijn de infraroodpanelen die nu in het assortiment zitten als beste uit de test gekomen. Wij kunnen dan ook garanderen dat de infraroodpanelen die wij bij Bouwmarkt Nederland verkopen de beste zijn.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.