Keralit sponningdeel 190

De Keralit sponningdeel 190 mm zijn gevelpanelen met een grote breedte voorzien van een smalle sponning, die een moderne uitstraling geven aan de gewenste gevel. Met de 22 verschillende kleuren waarin het model leverbaar is, is er voor ieder wel een geschikte kleur te vinden.

Keralit sponningdeel 190 eigenschappen

Daarnaast is het model makkelijk te monteren door de gunstige eigenschappen evenals het hoekprofiel 2828. Vanaf 200 m2 is Keralit op maat gezaagd aan te leveren. Dankzij de blinde montage behoren schroef- en boorgaten voortaan tot het verleden.

De basis van Keralit is gemaakt van het gepatenteerde Fiberyl®. Deze grondstof is samengesteld uit een mix van unieke duurzame kunststoffen en staat onder constante ISO 9001 bewaking. Fiberyl® zorgt voor een extreem sterk paneel dat bestendig is tegen vrijwel alle weersinvloeden. Met name krimp en uitzetting worden tot een minimum beperkt.

De bovenlaag is voorzien van een UV-bestendige folie. De gepatenteerde opbouw van dit kunststof sponning paneel maakt het weerbestendig en houdt het vele jaren in optimale staat. Daarom de zekerheid van Keralit met maar liefst 10 jaar garantie!

Voordelen van Keralit

  • Keralit is onderhoudsvriendelijk: Niet langer schilderen, dankzij het extreem sterke materiaal en de UV-bestendige bovenlaag.
  • Keralit is kleurvast en bestand tegen weersinvloeden: De UV-bestendige bovenlaag houdt de panelen kleurvast, jarenlang.
  • Keralit heeft een lange levensduur: De unieke productsamenstelling is ontwikkeld om een lange levensloop voor de gebruiker te garanderen.
  • Keralit is milieuvriendelijk: Grondstoffen worden hergebruikt, er worden geen bomen meer gekapt en er wordt niet geschilderd.
  • Keralit geeft je een garantie van 10 jaar. Door de voortdurende aandacht voor kwaliteit is een garantie van 10 jaar de standaard.

Prijs sponningdeel 190 (per m2)

De standaard afmetingen van een Keralit sponningdeel 190 is 600cm × 1.7cm × 19 cm. De planken hebben dus een standaard lengte van 6 meter. De adviesprijs bij concurrenten ligt een stuk hoger dan waarvoor Bouwmarkt Nederland een Keralit sponningdeel 190 aanbiedt.

De prijs die Bouwmarkt Nederland hanteert per standaard 6 meter plan is te vinden in het Keralit prijzenoverzichten. Hier kunt je direct zien hoeveel voordeel jij kunt pakken per strekkende meter.

Naast de gevelpanelen zelf zijn er ook nog andere producten ontwikkeld om je gevel mooi af te werken. Deze producten helpen je met het verbinden van de gevelpanelen of het afwerken van de hoeken. Speciaal voor Keralit sponningdeel 190 zijn er een drietal producten ontwikkeld:

Keralit Verbindingstuk | 2818

Keralit Eindkappen links + Connectoren | 2884

Keralit Eindkappen rechts + Connectoren | 2885

Daarnaast zijn er nog een hoop andere profielen die bij Keralit sponningdelen gebruikt kunnen worden. Deze hebben ieder een eigen functie om zo de gevel in zijn geheel straf af te werken. Deze zijn hieronder voor jou op een rijtje gezet:

· Platprofiel 30 x 1mm x 5.00m | 1634

· Keralit Omrandingprofiel | 2809

· Keralit Inhaak Startprofiel Aluminium | 2808

· Keralit verlengd eindprofiel 17×44 mm | 2811

· Keralit Basis Eindprofiel Aluminium | 2807

· Keralit Eindprofiel 17mm | 2806

· Keralit Schroef Torx (T20) | 2801

· Keralit Basis Uitwendig Hoekprofiel Gevel | 2803

· Keralit Uitwendig Hoekprofiel | 2828

· Keralit Uitwendig Hoekprofiel Gevel | 2812

· Keralit Inwendig Hoekprofiel | 2827

· Keralit Verbindingprofiel Gevel | 2804

· Keralit Basis Verbindingprofiel | 2805

· Keralit Eindkap | 2829

· Keralit Eindkap | 2822

· Keralit Trimkraal Aansluitprofiel | 2810

· Keralit Folie Kleurstift | 2862

· Keralitreiniger | 2861

Specificaties

De werkende breedte is de maat waarmee rekening wordt gehouden bij de montage. De werkende maat is de effectieve breedte van de sponning. Deze maat is afhankelijk van de keuze die je maakt. Keralit sponningdeel 190 heeft een werkende breedte van 190 mm. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere specificaties over het product te vinden hieronder:

Werkende breedte 190mm

Lengte 600cm

Dikte 17mm

Afmetingen 600cm × 1.7cm × 19 cm

Bevestigingsafstand 30cm h.o.h

Minimale verwerkingstemperatuur + 5 °C

Maximale verwerkingstemperatuur + 30 °C

Dikte toplaag 200 Mμ

Krasvastheid >20cN

Keurmerken DUBO, KOMO

Merk Keralit

Materiaal Fiberyl®

Kleurechtheid Schaal 4, UV-bestendig

ISO 9000

Garantie 10 jaar

Vochtopname Geen

Sponningdeel 190 kleuren

Keralit sponningdeel 190 heeft een grotere breedte waardoor het een gevel een moderne en strak afgewerkte uitstraling geeft. De sponning delen zijn daarnaast ook in 22 verschillende kleuren leverbaar waardoor er voor iedere gevel wel iets tussen zit. De kleuren van Keralit blijven erg mooi, met name doordat de panelen ongevoelig zijn voor weersinvloeden.

Je kunt eventueel eens in de zoveel tijd met Keralitreiniger de gevel schoonmaken maar dit is niet perse noodzakelijk voor het kleurbehoud van de sponningdelen. Keralit is vrijwel onderhoudsvrij. Wil je het toch schoonmaken, gebruik dan een geschikt schoonmaakmiddel aangeboden door Bouwmarkt Nederland.

Om de Keralit producten netjes af te werken, zijn er speciale Keralit accessoires en hulpmiddelen, zoals de Keralitreiniger. Met de nabewerking van deze speciale Keralit producten zal het eindresultaat van hoge kwaliteit zijn. De gunstige werking van de Keralitreiniger zorgt ervoor dat je gevelbekleding moeiteloos onderhouden wordt.

De 22 verschillende kleuren waarin Keralit sponningdeel 190 leverbaar is:

1. Classic nerf Antraciet – RAL 7016
2. Classic nerf Basaltgrijs – RAL 7012
3. Classic nerf Bruingrijs
4. Classic nerf Crème – RAL 9001
5. Classic nerf Donkerbruin
6. Classic nerf Donkergroen – RAL 6009
7. Classic nerf Kwartsgrijs – RAL 7039
8. Classic nerf Monumenten blauw – RAL 5004
9. Classic nerf Monumenten groen
10. Classic nerf Staalblauw – RAL 5011
11. Classic nerf Vergrijsd ceder
12. Classic nerf Wit – RAL 9016
13. Classic nerf Zwart – RAL 9005
14. Classic nerf Zwartgrijs – RAL 7021
15. Bruin eiken
16. Natuur eiken modern
17. Taupe eiken modern
18. Wit eiken modern
19. Zwart eiken modern
20. Pure mat Nightblack – RAL 9005
21. Pure mat Sandcream – RAL 9001
22. Pure mat Snowwhite – RAL 9016

Montage van sponningdeel 190

Als eerste is het noodzakelijk om een raamwerk te monteren waartegen je de Keralit sponningdeel 190 kunt plaatsen. Gebruik een verduurzaamd houten raamwerk van minimaal 20 x 38 mm als onderconstructie voor de Keralit sponningdeel 190. Het is aan te bevelen om voor dit raamwerk roestbestendige platkopschroeven te gebruiken.

Houd een hart-op-hart afstand van niet meer dan 30 cm aan. Monteer het eerste en laatste regelwerk op maximaal 20 cm van het begin- en eindpunt. Vervang de latten wanneer gebruik wordt gemaakt van aluminium basisprofielen. Bij verticale montage moeten dubbele latten worden gebruikt.

Keralit gevelbekleding panelen dienen zoals eerder aangegeven, geventileerd geplaatst te worden. De ventilatieruimte achter de panelen moet doorlopend zijn. Breng aan de onderzijde van de gevel een ventilatieprofiel aan om het binnendringen van insecten achter de gevelbekleding te voorkomen.

Plaats deze in het startprofiel in de daarvoor bestemde opening. Bij het aansluiten van Keralit gevelpanelen op bestaande constructie-elementen dient een ventilatieopening in acht genomen te worden. De ventilatieopening aan de onder- en bovenzijde van de gevel dient minimaal 50 cm2 per strekkende meter te bedragen.

Na montage hebben de Keralit sponningdelen 190 bijna geen onderhoud nodig. Indien nodig kan het paneel worden gereinigd met de Keralitreiniger. Er mogen echter geen oplosmiddelen of schurende poetsmiddelen worden gebruikt. Daarnaast is het niet aan te bevelen zware puntige voorwerpen zonder afdoende bescherming tegen het Keralit te plaatsen.

Omdat Keralit zelf veel onderzoek heeft gedaan naar optimale kwaliteit, is het noodzakelijk dat er bij montage en onderhoud ook uitsluitend producten van Keralit gebruikt worden. De schroeven en andere toebehoren van Keralit sponningdeel 190 die noodzakelijk zijn voor een goede montage, zijn te vinden op site van Bouwmarkt Nederland. Alleen ook om deze reden kunnen wij in samenwerking met Heering een garantie bieden van maar liefst 10 jaar!

Toepassing Keralit sponningdeel 190

Het Keralit Sponningdeel 190 mm is op twee manieren te monteren, namelijk verticaal en horizontaal. Daarnaast kan het Keralit sponningdeel 190 gebruikt worden in nieuwbouw maar ook kan het geplaatst worden tegen bestaande gevels. Zo zie je door heel Nederland wel het gebruik met het Keralit sponningdeel 190 terugkomen. Hieronder kun je een paar toepassingen zien van Keralit sponningdeel 190 op verschillende gebouwen, zowel horizontaal als verticaal.

Zoals je kunt zien komt het gevelpaneel in verschillende kleuren en geeft het een gevel een moderne chique uitstraling. Het heeft de looks van het authentieke hout, maar de voordelen van kunststof. Het is onderhoudsvriendelijk en hoeft nooit geschilderd te worden. Daarom zie je ook veel toepassing van het Keralit sponningdeel 190 aan de bovenzijde van de gevel.

Wat kost Keralit sponningdeel 190 per strekkende meter?

Voor de prijs van de Keralit sponningdeel 190 per strekkende meter verwijzen wij naar de Keralit prijslijst. Hierin zie je zowel de advies- als verkoopprijzen en weet je direct hoeveel korting jij kunt pakken.

Wat is het verschil tussen sponningdeel 190 en sponningdeel 143?

Het voornaamste verschil tussen de 2 sponning delen zit hem in de werkende breedte van de plank. Bij Keralit Sponningdeel 190 is deze 190mm en bij Keralit Sponningdeel is dit 143. Dit resulteert in dat planken van 143 een stuk smaller zijn dan die van 190. Daarnaast heeft Keralit Sponningdeel 143 een grotere keus aan verschillende kleuren. Keralit Sponningdeel 190 heeft 22 leverbare kleuren en Keralit Sponningdeel 143 is leverbaar in 37 verschillende kleuren.

Wat is de levertijd van Keralit sponningdeel 190?

De actuele levertijden van Keralit vind je op deze pagina.

Hoe plaats je Keralit sponningdeel 190?

Keralit gevelpanelen zijn gemakkelijk te plaatsen doordat ze aan de bovenzijde zijn voorzien van een strook sleufgaten. Met speciale Keralit-schroeven kunnen de panelen snel worden vastgezet. De hart-op-hart afstand tussen de panelen mag niet meer dan 300 mm bedragen. Daarnaast zijn er verschillende bijzonderheden waar je op moet letten met het plaatsen van de gevelpanelen, deze zijn te vinden bovenstaand onder het kopje ‘Montage van sponningdeel 190’.

Toont alle 4 resultaten