Keralit sponningdeel 143

Keralit sponning 143 is het model dat al jarenlang wordt gebruikt in de Nederlandse woningbouw en past bij bijna elk woningtype. Dit populaire model gevelbekleding met 143 mm brede panelen wordt veel gebruikt vanwege de brede sponning, waardoor een fraai lijnenspel ontstaat. Deze strakke belijning geeft de gevel een hoogwaardig klassieke afgewerkte uitstraling.

Sponningdeel 143 eigenschappen

Naast dat het er strak uitziet is het ook nog eens van hoge kwaliteit. De sponningdeel 143 is zowel horizontaal als verticaal te monteren op een gevel.

De basis van Keralit is gemaakt van het gepatenteerde Fiberyl®. Deze grondstof is opgebouwd uit een uniek mengsel van duurzame kunststoffen en staat voortdurend onder ISO 9001 controle. Fiberyl® zorgt voor een extreem sterk paneel dat tegen alle weersomstandigheden opgewassen is. Met name krimp en uitzetting worden tot een absoluut minimum teruggebracht.

De toplaag wordt gevormd door een UV-bestendige folie die door middel van een speciale behandeling op het paneel wordt gelijmd. Keralit is gemakkelijk te installeren en bovendien zeer onderhoudsvriendelijk. Bovendien kan het op elke locatie binnen Nederland worden geleverd. Vanaf 200 m2 is Keralit op maat gezaagd aan te leveren.

Keralit sponningdeel 143 voordelen

  • Keralit is onderhoudsarm: geen schilderwerk meer, door het supersterke materiaal en de UV-bestendige toplaag.
  • Keralit is kleurvast en weerbestendig: de UV-bestendige toplaag houdt de panelen kleurvast, jaar na jaar. Zo blijft je gevel na jaren nog steeds mooi van kleur.
  • Keralit heeft een zeer lange levensduur: De unieke productsamenstelling is ontworpen om een langdurige levensduur voor de consument te garanderen.
  • Keralit is milieuvriendelijk: Met name door het hergebruik van grondstoffen, geen bomenkap en geen schilderwerk.
  • Keralit geeft je 10 jaar garantie: Door de constante focus op topkwaliteit is een garantie van 10 jaar de standaard.

Keralit sponningdeel 143 prijs

Voor een actuele prijslijst van de Keralit sponningdeel 143, verwijzen wij naar de Keralit prijslijst. Hierin zie je eenvoudig de verkoopprijzen én hoeveel voordeel jij kunt behalen bij Bouwmarkt Nederland. Ook de bijbehorende toebehoren en profielen worden in de lijst benoemd.

Deze artikelen worden in de prijslijst benoemd:

Keralit Sponningdeel 143 | 2814

Keralit Verbindingstuk | 2813

Keralit Eindkappen Links + Connectoren | 2860 (verpakt per 5 stuks)

Keralit Eindkappen Rechts + Connectoren | 2865 (verpakt per 5 stuks)

Keralit Verbindingprofiel Gevel | 2804

Keralit Eindprofiel 17mm | 2806

Keralit verlengd eindprofiel 17×44 mm | 2811

Keralit Uitwendig Hoekprofiel Gevel | 2812

Keralit Eindkap | 2822

Keralit Inwendig Hoekprofiel | 2827

Keralit Uitwendig Hoekprofiel | 2828

Keralit Eindkap | 2829

Keralit Omrandingprofiel | 2809

Keralit Trimkraal Aansluitprofiel | 2810

Keralit Basis Verbindingprofiel | 2805

Keralit Basis Eindprofiel Aluminium | 2807

Keralit Basis Uitwendig Hoekprofiel Gevel | 2803

Keralit Inhaak Startprofiel Aluminium | 2808

Ventilatieprofiel 30 x 1mm x 5.00m | 1634

Ventilatieprofiel 50 x 1mm x 5.00m zwart | 1654

Ventilatieprofiel 60 x 1mm x 5.00m | 1664

Keralit Folie Kleurstift | 2862

Keralit Schroef Torx (T20) | 2801

Werkende breedte sponningdeel 143

De werkende breedte van Keralit sponningdeel 143 is zoals de naam al zegt 143 mm. Daarnaast is een paneel ongeveer 17 mm dik en mede dankzij Fiberyl® een zeer stevig paneel dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Een gevelpaneel is zo’n 600 cm lang en kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Dit kan bepaald worden op voorkeur van degene die zijn/haar voorgevel wil vormgeven met Keralit sponningdeel 143 van Bouwmarkt Nederland. De uiteindelijke afmetingen van een Keralit sponningdeel 143 paneel zijn 600 × 1.7 × 14.3 cm.

Kleuren Keralit sponningdeel 143

Naast de vele manieren om Keralit sponningdeel 143 op je gevel te monteren heb je nog de vele kleuren waaruit je kan kiezen. Naast dat het een hoop schilderwerk scheelt, zit er met 37 verschillende kleuren voor ieder zijn/haar wensen wel wat tussen. De kleuren zijn onderverdeeld in 3 categorieën:

Classic (houtnerf)

(Classic nerf Antraciet – RAL 7016, Classic nerf Basaltgrijs – RAL 7012, Classic nerf Bruin redceder, Classic nerf Bruingrijs, Classic nerf Californian redwood, Classic nerf Crème – RAL 9001, Classic nerf Donker Eiken 2052089, Classic nerf Donkerbruin, Classic nerf Donkergroen – RAL 6009, Classic nerf Golden oak, Classic nerf Grijs – RAL 7001, Classic nerf Kwartsgrijs – RAL 7039, Classic nerf Licht Eiken 3118076, Classic nerf Licht ivoor – RAL 1015, Classic nerf Mahonie, Classic nerf Monumentenblauw – RAL 5004, Classic nerf Monumentengroen, Classic nerf Mosgroen – RAL 6005, Classic nerf Rood – RAL 3011, Classic nerf Staalblauw – RAL 5011, Classic nerf Steenrood – RAL 8004, Classic nerf Vergrijsd ceder, Classic nerf Wijnrood – RAL 3005, Classic nerf Wit – RAL 9016, Classic nerf Zwart – RAL 9005, Classic nerf Zwartgrijs – RAL 7021)

Pure (mat/effen)

(Pure mat Dustgrey – RAL 7016, Pure mat Nightblack – RAL 9005, Pure mat Sandcream – RAL 9001, Pure mat Skyblue – RAL 5011, Pure mat Snowwhite – RAL 9016, Pure mat Timbergreen – RAL 6009)

Eiken (houtstructuur)

(Nieuw – Bruin eiken, Nieuw – Natuur eiken modern, Nieuw – Taupe eiken modern, Nieuw – Wit eiken modern, Nieuw – Zwart eiken modern)

De vele verschillende kleuren zorgen voor een uitstraling die niet te onderscheiden is van de uitstraling van hout. Daarnaast verkleurt Keralit veel minder dan hout. Aangezien er talloze RAL-kleuren van Keralit geleverd kunnen worden, zit er voor elk huis wel iets tussen.

Montage Keralit sponningdeel 143

Een uitgebreid stappenplan hoe je Keralit monteert, vind je hier.

De panelen zijn voorzien van een veer en groef en kunnen dus blind worden vastgeschroefd. Hierdoor zijn schroef- en boorgaten voorgoed verleden tijd. De sponning creëert een mooi lijnenspel en geeft de gevel een strak afgewerkte uitstraling.

De sponning plaat kan zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd en is goed te combineren met Keralit dakrandpanelen. De sponning panelen van Keralit zijn verkrijgbaar in lengtes van 600 cm. Bevestigingsafstand 30 cm op 30 mm h.o.h. en RVS Keralit schroeven.

Het lijmen van Keralit gevelbekleding wordt niet aangeraden. Het Keralit gevelbekleding systeem is ontworpen op basis van montage door middel van specifieke schroeven van Keralit op een goed uitgelijnd, verduurzaamd regelwerk. Bij verlijming kan de bewezen levensduur, kwaliteit en de vereiste ventilatie niet gegarandeerd worden.

Toepassingen Keralit sponningdeel 143

Keralit is op iedere geval op vele manieren te gebruiken. Het heeft de uitstraling en de warmte van hout, maar is vele malen gemakkelijker te onderhouden. Wanneer het gemonteerd is, hoef je er praktisch niet meer naar om te kijken. Keralit behoudt dezelfde kwaliteit en heeft bovendien een zeer hoog kleurbehoud door de UV-bestendige folie.

Daarnaast gaat het simpelweg ook langer mee dan bijvoorbeeld hout, waardoor mensen al gauw de keus maken voor de kunststof Keralit in plaats van hout. Hieronder kun je verschillende toepassingen van Keralit sponningdeel 143 zien op gebouwen.

Aanbieders Bouwmarkt Nederland

Bij Bouwmarkt Nederland ben je aan het juiste adres voor Keralit sponningdeel 143. Wij staan ​​in nauw contact met onze leverancier Heering. Hierdoor kunnen wij een breed assortiment aan producten, benodigdheden en toebehoren aanbieden tegen zeer aantrekkelijke prijzen! We nodigen je uit om onze website te bezoeken waar je meer te weten kunt komen over Keralit en de voordelen die het met zich meebrengt.

We zijn ook gecertificeerd, wat ons het recht geeft om Keralit te verkopen. Dit maakt ons een officiële Keralit wederverkoper en indirect een Keralit groothandel.

Wat kost Keralit sponningdeel 143 per vierkante meter?

De prijzen bij Bouwmarkt Nederland liggen beduidend lager dan de adviesprijs van andere aanbieders. Geloof je ons niet? Bekijk dan de Keralit prijslijst. Hierin zie je gelijk hoeveel voordeel jij kunt pakken op jouw Keralit sponningdeel 143 per vierkante meter.

Wat is een sponningdeel?

Het sponningdeel is een paneel met veren en groeven dat blind kan worden geschroefd. Na bevestiging zie je geen schroeven of geboorde gaten. Sponningdelen zorgen voor een mooi lijnenspel in de kunststof gevelbekleding. Hierdoor zorgen de Keralit sponningdelen voor een mooie afwerking van je gevel. Je kunt deze panelen zowel horizontaal als verticaal plaatsen en mooi combineren met Keralit dakrandpanelen. Bij Keralit sponningdeel 143 zijn de panelen zo’n 600cm lang en 17mm dik. Daarnaast hebben ze een werkende breedte van 14,3 cm.

Hoe wordt Keralit sponningdeel 143 bevestigd?

Het bevestigen en monteren van Keralit sponningdeel 143 is tamelijk eenvoudig met de handleiding en montage video’s. Deze kun je vinden op de site van Bouwmarkt Nederland. Hier wordt stap voor stap uitgewerkt hoe de montage in z’n werk gaat. Daarnaast wordt ook een duidelijke lijst weergeven met alle benodigdheden die noodzakelijk zijn voor de montage van Keralit sponningdeel 143.

Bij bevestiging op hout moet je rekening houden met voldoende ventilatie t.o.v. de muur waarop gevelbekleding wordt geplaatst. Minimaal 20 mm ruimte is noodzakelijk voor een goede ventilatie die eventuele rotting en/of schimmelvorming van de muur voorkomt.

Door temperatuurwisselingen kan er condens op de achterkant van het Keralit-paneel ontstaan. Goede ventilatie is belangrijk om condensatie weg te houden en rot op houtwerk of schimmel op de muren te voorkomen.

De goed geventileerde gevel heeft een verkoelend effect. Warme lucht in de spouw wordt omhoog getrokken, waardoor koele lucht kan worden aangezogen door openingen aan de onderzijde van de gevel. Keralit kan zo heet worden op ongeventileerde buitenmuren dat panelen krom kunnen trekken. Een goede installatie kan dit probleem voorkomen.

Daarnaast wordt aangeraden om de schroef van Keralit te gebruiken omdat deze het beste past met monteren. Keralit is een KOMO-gecertificeerd gevel- en dakrand systeem. De Keralit schroef is toegepast voor het testen van de productkwaliteit. Deze geteste kwaliteit kan dan ook alleen worden gegarandeerd bij gebruik van de Keralit schroef.

Hoeveel garantie krijg ik op Keralit sponningdeel 143?

Keralit biedt 10 jaar garantie op productkwaliteit (dus geen materiaal- en/of fabricagefouten, geen delaminatie en kromtrekken van het product) en kleurvastheid. Deze garantie wordt als standaard genomen omdat Keralit constant bezig is met het optimaliseren van de kwaliteit van haar producten.

Daarnaast is de Keralit sponningdeel 143 onderhoudsarm, je kunt indien gewenst af en toe met een sopje erover heen gaan. Maar kleurverlies zul je niet ervaren bij het gebruik van Keralit als gevelbekleding.

Hoeveel zet keralit sponningdeel 143 uit?

De basis van de Keralit is gemaakt van gepatenteerd Fiberyl®. Deze grondstof is gemaakt van een unieke mix van duurzame kunststoffen en staat altijd onder ISO 9001-controle. Fiberyl® zorgt voor een zeer sterk paneel dat bestand is tegen alle weersinvloeden. Met name krimp en uitzetting worden tot een minimum beperkt. Aangezien de maximale uitzetting slechts 1 mm per meter is, is dat een maximale uitzetting van 6 mm op 6 meter (uitzettingscoëfficiënt 0,026 mm/m/ºC).

Wat maakt Keralit een duurzaam product?

Keralit is gemaakt van gerecycled kunststof, er worden dus geen bomen gekapt voor verwerking. Bovendien heb je voor Keralit zeer weinig onderhoud nodig. Schilderen is verleden tijd en je hoeft minder vaak schoon te maken. Keralit gevelbekleding gaat ook langer mee.

Keralit gevelbekleding is van kunststof, maar heeft toch de uitstraling van geverfd hout. Het materiaal heeft een houten structuur die niet van echt te onderscheiden is. Daarnaast kan je Keralit gevelbekleding bestellen in een verscheidenheid van RAL-kleuren, zodat je je gevelbekleding een uitstraling kunt geven die past bij je woning.

Toont alle 4 resultaten