Gevelbekleding

Met gevelbekleding breng je een extra laag aan op je gevel. Met deze laag kun je een unieke uitstraling voor jouw woning creëren. Daarnaast kan gevelbekleding ook de isolerende of brandwerende functie hebben, echter hangt dit wel af van het materiaal van de gevelbekleding. Niet elk materiaal dat gebruikt wordt voor de bekleding van gevels is erg duurzaam, denk bijvoorbeeld aan hout.

Kunststof gevelbekleding

Een van de meest duurzame keuzes op het gebied van gevelbekleding is kunststof gevelbekleding. Een van de grootste voordelen van kunststof gevelbekleding is dat het onderhoudsarm is. Daarnaast zit er op kunststof gevelbekleding vaak een Uv-bestendige laag die ervoor zorgt dat de gevel zijn kleur gedurende vele jaren behoudt. Zo hoef jij na plaatsing van de kunststof gevelbekleding er niet meer naar om te kijken.

Gevelbekleding merk van hoge kwaliteit

Een soort kunststof gevelbekleding is die van het merk Keralit. Keralit gevelbekleding is onderhoudsarm en van hoge kwaliteit, niet te onderscheiden van hout. Keralit gevelbekleding is verkrijgbaar in maar liefst 3 verschillende modellen en 37 kleuren. Keralit gevelbekleding is een premium alternatief voor houten gevels voor allerlei soorten bouwprojecten, inclusief particuliere en openbare gebouwen. Daarnaast kan Keralit gevelbekleding worden toegepast op bestaande woningen en nieuwbouw woningen, ongeacht bouwjaar of staat. Door de hoge kwaliteit van de Keralit gevelbekleding zal deze niet rotten of aangetast worden door bijvoorbeeld termieten of soortgelijke insecten. Kortom een duurzame keuze wat betreft gevelbekleding.

Kunststof rabatdelen

Een rabatdeel (ook wel gevelpaneel genoemd) was oorspronkelijk een plank met groeven aan de onderkant en geschulpte randen aan de bovenkant, ook wel bekend als de messing. De geschulpte randen sluiten naadloos aan op de groeven, waardoor de rabatdelen gemakkelijk in elkaar kunnen schuiven en onzichtbaar aan de ondergrond gehecht kunnen worden. De geschulpte randen en groeven dekken daarnaast de gaten af ​​die anders tussen de planken zouden ontstaan, zodat er na een regenbui geen water meer tussen de planken blijft staan. Hierdoor worden houtrot en eventuele schimmels tussen de planken voorkomen.

Vroeger waren alleen houten rabatdelen verkrijgbaar, tegenwoordig zijn er ook kunststof rabatdelen beschikbaar. De tand en groef van de kunststof gevelpanelen bieden geen vochtbescherming meer, maar vormen wel een handig kliksysteem wat de montage vereenvoudigt. De kunststof rabatdelen worden meestal horizontaal toegepast, maar kunnen ook verticaal worden toegepast. Gevels en dakkapellen kunnen zo snel en eenvoudig in stijl worden afgedekt met een selectie van rabatdelen.

Verschillende kleuren

Omdat iedere woning anders is en iedereen een andere smaak heeft qua uitstraling van je woning, is het belangrijk dat er gevelbekleding beschikbaar is in veel verschillende kleuren. Zo zorgen wij van Bouwmarkt Nederland ervoor dat er voor iedereen wel een geschikte kleur tussen zit voor zijn/haar woning.

In de webshop van Bouwmarkt Nederland zijn veel verschillende kleuren gevelbekleding te vinden. Wat betreft kunststof gevelbekleding van Keralit bieden wij 37 verschillende kleuren aan. Een overzicht van alle 37 kleuren en hun unieke RAL nummer kun je op deze pagina vinden.

Red cedar gevelbekleding

Een van de meest populaire kleuren op het gebied van gevelbekleding is red cedar. Het bruin of vergrijsd red cedar van Keralit heeft een prachtige uitstraling. Het heeft een erg mooie tekening en daarnaast bevat het een mooi kleurpalet. De kleuren variëren tussen chocoladebruin en lichtgeel. Dit zorgt er dan ook voor dat de kleur vergrijsd cederen Bruin redceder van Keralit behoort tot de populairste kleur als het gaat om gevelbekleding.

Gevelbekleding houtlook

Er zijn verschillende redenen om kunststof te verkiezen boven hout. Uiterlijk, kwaliteit en kosten zijn de belangrijkste redenen om voor kunststof gevelbekleding te kiezen. Als je deze variabelen voor beide materialen (kunststof en hout) vergelijkt met elkaar, zul je zien dat kunststof gevelbekleding van bijvoorbeeld Keralit de juiste keuze is.

Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor kunststof als gevelbekleding en voor woningen of commerciële gebouwen. Natuurlijk is deze verschuiving niet plotseling, de kunststoffen van vandaag hebben gewoon meer voordelen ten opzichte van hout. Nog niet zo lang geleden werd gekozen voor hout vanwege de natuurlijke uitstraling. Dankzij de ontwikkeling van technologie kunnen kunststof panelen tegenwoordig de natuurlijke uitstraling van hout krijgen. Door de aangebrachte structuur op de folie en de ontwikkelde houtachtige kleur is het bijna niet te onderscheiden van echt hout.

Verticale gevelbekleding

Gevelbekleding is beschikbaar in allerlei verschillende vormen en maten. Ook kun je qua gevelbekleding spelen met de montage, de gevelpanelen zijn zowel verticaal als horizontaal te plaatsen. Verticale gevelbekleding komt een stuk minder vaak voor maar is perfect om jouw woning een unieke uitstraling te geven. Met verticale gevelbekleding zorg je dat jouw gevel er strak en afgewerkt uitziet.

Prijs gevelplaten

Bouwmarkt Nederland heeft na veel onderzoek gekozen om alleen duurzame gevelbekleding aan te bieden. Dit houdt in dat er alleen hoogwaardige kunststof gevelplaten verkrijgbaar zijn bij Bouwmarkt Nederland. De reden hiervoor is dat kunststof meer voordelen biedt dan bijvoorbeeld hout, en daarnaast ook nog eens vele malen duurzamer is.

Een voorbeeld van duurzame kunststof gevelbekleding is Keralit, online te vinden bij Bouwmarkt Nederland. Keralit biedt 3 verschillende soorten gevelplaten aan. Iedere gevelplaat heeft zijn eigen breedte en uitstraling, en dus ook eigen prijs. De actuele prijslijst vind je hier.

Buitenmuur bekleden

Gevelbekleding heeft als voornaamste doel je buitenmuur bekleden. Met gevelbekleding kun je een unieke gevel creëren op je woning, zowel bestaand als nieuwbouw. De vele verschillende kleuren waarin kunststof gevelbekleding beschikbaar is, zorgen ervoor dat er voor iedere woning wel wat geschikts tussen zit om jouw buitenmuur te bekleden. Daarnaast zorg je met kunststof gevelbekleding ervoor dat je een onderhoudsarme gevel creëert die niet meer geschilderd of dergelijke hoeft te worden. Door de Uv-toplaag op de gevelpanelen zorg je ervoor dat de kleuren tot wel 10 jaar in uitstekende staat blijven.

Duurzame gevelbekleding

Naast de voordelen die kunststof gevelbekleding u oplevert, draag je ook bij aan een betere toekomst voor het milieu en de wereld. Kunststoffen die worden gebruikt voor gevelbekleding, zoals Keralit, zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Dit gaat niet ten koste van de kwaliteit, maar maakt het product wel een stuk duurzamer.

Hout dat wordt gebruikt als bekleding voor buitenmuren is vaak moeilijk te verduurzamen. Om een ​​geschikte houtkwaliteit te bemachtigen, is het kappen van bomen noodzakelijk. Bomen kappen is natuurlijk zeker niet goed voor het milieu.

Daarnaast gaan gevelpanelen door de samenstelling van de kunststof langer mee dan hout en blijft het kunststof kleurvast dankzij de UV-folie op de toplaag. Omdat kunststof niet rot door vocht, is kunststof gevelbekleding duurzamer dan hout en heeft het minder onderhoud nodig.

Wat is een rabatdeel?

Een rabatdeel is een ander woord voor gevelpaneel. Rabatdelen worden gekenmerkt door de groef aan de onderkant en aan de bovenkant een geschulpte rand. De geschulpte randen sluiten naadloos aan op de groeven, waardoor de rabatdelen gemakkelijk in elkaar kunnen schuiven en onzichtbaar aan de ondergrond gehecht kunnen worden. De geschulpte randen en groeven dekken daarnaast de gaten af ​​die anders tussen de planken zouden ontstaan, zodat er na een regenbui geen water meer tussen de planken blijft staan. Hierdoor worden houtrot en eventuele schimmels tussen de planken voorkomen.

Wat is een goede keuze qua goedkope gevelbekleding?

Kunststof gevelbekleding is de afgelopen jaren ontzettend in populariteit gestegen. Dit komt door de innovaties en verbeteringen van het materiaal kunststof, maar ook door de prijs van kunststof gevelbekleding. Doordat het materiaal duurzamer is dan bijvoorbeeld hout, gaat het langer mee en hoeft u niet te schilderen, wat natuurlijk ook kostenbesparend werkt.

Daarnaast is de prijs per m2 van kunststof gevelbekleding voordeliger dan hout, zo’n 10 euro per m2. Dus als je gevelbekleding nodig hebt voor een groot oppervlak kun je veel geld besparen door voor kunststof gevelbekleding zoals Keralit te kiezen.

Wat is de beste keuze voor onderhoudsvrije gevelbekleding?

Als je gevelbekleding wil die weinig onderhoud nodig heeft, kun je het beste kiezen voor kunststof gevelbekleding. Omdat het materiaal kunststof de laatste jaren flink is verbeterd qua kwaliteit gaat het langer mee en krijg je vaak tot wel 10 jaar garantie. Bij Bouwmarkt Nederland is er ook kunststof gevelbekleding verkrijgbaar. Bouwmarkt Nederland heeft gekozen voor gevelbekleding van Keralit.

Keralit is een oersterk materiaal dat bestand is tegen alle weersinvloeden. De basis van Keralit is gemaakt van gepatenteerd Fiberyl®. Deze grondstof bestaat uit een unieke mix van duurzame kunststoffen en wordt continu gecontroleerd volgens ISO 9001. Fiberyl® zorgt voor een oersterk paneel dat bestand is tegen bijna alle weersinvloeden. Met name krimp en uitzetting worden zo tot een minimum beperkt. De toplaag is voorzien van een anti-UV folie die jaar na jaar zorgt voor een zeer goed kleurbehoud van de gevelbekleding. Bovendien creëert de gepatenteerde structuur van deze onderhoudsvrije gevelbekleding een weerbestendig paneel dat er jarenlang op zijn best blijft uitzien.

Hoe monteer je gevelpanelen op een woning?

Bouwmarkt Nederland biedt enkel kunststof gevelbekleding van Keralit aan. De montage van Keralit gevelbekleding is tamelijk eenvoudig. Door het kliksysteem waarmee de gevelpanelen zijn uitgerust, zal de klus binnen een fluitje van een cent geklaard zijn. Ben je niet zo handig? Dat is geen probleem, vrijwel elke ZZP’er beschikt over de vaardigheid om gevelbekleding te monteren op jouw woning.

Zit er garantie op gevelbekleding?

Doordat er de laatste jaren flink geïnnoveerd is op het gebied van kunststof gevelbekleding, heeft Keralit ervoor gezorgd dat ze een gevelpaneel hebben gecreëerd die oersterk is. Het paneel is bestand tegen alle weersinvloeden en daarnaast van een Uv-toplaag. Deze laag zorgt ervoor dat de kleur van de panelen behouden wordt, jaar in jaar uit. Mede hierdoor biedt Keralit 10 jaar garantie op de gevelbekleding. Zo kun jij dus flink wat jaren zorgeloos genieten van een mooi strak afgewerkte gevel.

Hoe duurzaam is gevelbekleding?

Gevelbekleding dat bestaat uit het materiaal kunststof kan als duurzaam worden beschouwd. Een goed voorbeeld van een duurzame kunststof gevelbekleding is Keralit. De kunststof gevelpanelen van Keralit zijn gemaakt van gerecyclede materialen en daarnaast van erg goede kwaliteit. Door de Uv-toplaag blijven kleuren jaar op jaar in uitstekende staat en hoef je niet te schilderen, in tegenstelling tot houten gevels.

De basis van Keralit is gemaakt van gepatenteerd Fiberyl®. Deze grondstof bestaat uit een unieke mix van duurzame kunststoffen en wordt continu gecontroleerd volgens ISO 9001. Fiberyl® zorgt voor een oersterk paneel dat bestand is tegen bijna alle weersinvloeden. Met name krimp en uitzetting worden zo tot een minimum beperkt. Hierdoor gaat het minimaal 10 jaar mee, en kun je zorgeloos genieten van een mooi afgewerkte gevel jarenlang. De garantie die Bouwmarkt Nederland biedt aan de afnemer van Keralit gevelbekleding is dan ook 10 jaar.

Resultaat 1–16 van de 50 resultaten wordt getoond