Kunststof plaatmateriaal

Kunststof plaatmateriaal wordt vaak gebruikt als bouwpanelen. Deze bouwpanelen kunnen worden gebruikt voor niet dragende exterieur toepassingen. De panelen van Bouwmarkt Nederland zijn van het hoogkwalitatieve merk Unipanel. Unipanel wordt gemaakt van massief kunststof. Hierdoor hebben de bouwdelen van Unipanel de eigenschappen van hout maar de voordelen van kunststof. Er kunnen namelijk best wat nadelen ontstaan bij het gebruik van hout voor buiten toepassingen.

Voordelen kunststof plaatmateriaal Unipanel

De voordelen die het kunststof plaatmateriaal van Unipanel hebben, zijn hieronder beschreven:

–   Levenslange garantie tegen delamineren en rotten

–   10 jaar garantie op verfhechting

–   Schilderen niet noodzakelijk

–   Uitstekende vervanger voor multiplex

–   Kleurvast en UV-bestendig

–   Bewerkbaar als hout

–   Onderhoudsarm

–   Volledig recyclebaar

Een van de meest unieke voordelen is de levenslange garantie die Unipanel biedt aan de afnemer. De meeste aanbieders van kunststof bieden maximaal een garantie van zo’n 10 jaar op kunststof plaatmateriaal. Maar door de samenstelling en hoge kwaliteit van de bouwpanelen van Unipanel, is levenslange garantie op het niet delamineren en rotten de standaard.

Toepassingen kunststof plaatmateriaal

De boeidelen van Unipanel zijn voor iedere buiten en binnen toepassing te gebruiken. Belangrijke kanttekening is wel dat het moet gaan om niet niet-dragende toepassingen. Een aantal voorbeelden van zulke niet-dragende buiten en binnen toepassingen zijn:

–   Boeidelen

–   Windveren

–   Overstekken

–   Lijstwerken

–   Puivulling

–   Buitenbetimmering

Producteigenschappen Unipanel bouwpanelen

KleurechtheidNiet-vergelend, UV-bestendig
VochtopnameGeen
MateriaalHPVC
Bevestigingsafstand40cm
Minimale verwerkingstemperatuur+ 5° C
Maximale verwerkingstemperatuur30° C
Dichtheid510 kg / m3
Uitzettingscoëfficiënt0,08 mm / m / ˚C
BrandbaarheidZelfdovend, B2
GarantieLevenslange garantie tegen delamineren en rotten. Diverse verffabrikanten geven 10 jaar garantie op verfhechting.

Verwerking

De bouwpanelen van Unipanel zijn makkelijk in gebruik en bij verwerking. De panelen kunnen op iedere binnen / buiten toepassing gebruikt worden. Daarnaast kan het monteren gewoon via dezelfde voorschriften als die voor multiplex. Dus eerst optioneel voorboren en daarna de schroeven plaatsen in de gaten. Zo kun je de bouwpanelen van Unipanel bevestigen. Het gereedschap dat je hiervoor kunt gebruiken is het reguliere houtbewerkingsgereedschap.

Bevestiging

Bij buitengebruik van de plaatdelen is het belangrijk om deze ventilerend aan te brengen op een regelwerk met een max. hart op hart van zo’n 40 cm. Vervolgens kunnen de bouwpanelen van Unipanel rechtstreeks worden vast geschroefd met RVS schroeven. Op deze schroeven zitten dopjes die erg goed de schroef wegwerken, waardoor je nooit meer hoeft te plamuren.

Bouwpanelen van Unipanel kunnen ook prima gelijmd worden. Voor onderlinge verlijming kun je gebruik maken van HPVC lijm.

Bewerken van kunststof plaatdelen

Er zijn verschillende manieren waarop de kunststof plaatdelen bewerkt kunnen worden. Zo kun je plaatdelen van Unipanel zo bewerken zodat ze helemaal aansluiten op jouw wensen.

ZagenKan uitstekend handmatig en mechanisch worden gezaagd met een fijngetande houtzaag.
LijmenPanelen kunnen prima worden gelijmd met HPVC-lijm.
FrezenDoor de fijne structuur kan het paneel goed geslepen worden op een freesbank of met een bovenfrees.
SchurenVoor een perfect glad oppervlak kan Unipanel handmatig en mechanisch worden geschuurd, net zoals bij hout.
Schroeven en borenSnelle montage omdat vaak voorboren niet nodig is. In dakrandtoepassingen, schroeven hart op hart 40 cm.
Schilderen10 jaar gegarandeerde verfhechting op gespecificeerde verfsystemen. Dus vandaar is schilderen niet nodig, alleen optioneel.

Verschillende maten Unipanel kunststof plaatmateriaal

Omdat de bouwplaten van Unipanel voor bijna alles gebruikt kunnen worden is het belangrijk dat er ook een geschikte maat is voor iedere klus. Daarom zijn er maar liefst 2 verschillende lengtematen en 5 verschillende breedte maten. De dikte maat is wel hetzelfde bij elke plaat, namelijk 1,6 cm. Als we de maten schematisch weergeven ziet dat er als volgt uit.

LengteBreedte
290 cm185 mm
290 cm235 mm
290 cm285 mm
290 cm385 mm
290 cm610 mm
580 cm185 mm
580 cm235 mm
580 cm285 mm
580 cm385 mm

Prijs van Unipanel kunststof plaatmateriaal

Omdat iedere maat van een kunststof plaat een andere maat kan hebben, horen er bij iedere maat ook andere prijzen. Veelal zijn de panelen per 2 verpakt en kun je korting bemachtigen wanneer je bestelling een hogere kwantiteit heeft. Zo krijg je bij Bouwmarkt Nederland een korting van 10% wanneer je tussen de 10-19 bouwpanelen besteld van Unipanel. Meer korting krijg je als 20 of meer bouwpanelen besteld, dan krijg je maar liefst 15% korting. De actuele Unipanel prijzen zijn in dit overzicht te vinden.

Daarnaast biedt Bouwmarkt Nederland ook gratis verzending bij bestellingen van € 700,- of meer. Dit betekent dat je bij grote bestellingen geen verzendkosten meer hoeft te betalen, wat al snel een paar euro scheelt ten opzichte van de concurrentie.

Toebehorende Unipanel boeideel

Naast de bouwpanelen zelf zijn er ook toebehoren die nodig zijn voor het optimale gebruik, montage en onderhoud van het kunststof plaatmateriaal. Er zijn 3 toebehorende voor bouwpanelen van Unipanel:

Unipanel sealer 250 ml is een middel waarmee je de gezaagde kanten kunt sealen om vuilaanhechting aan de bouwpanelen te voorkomen. Het is gemakkelijk aan te brengen met een penseel omdat het op waterbasis is.

Unipanel schroeven zijn een compleet concept waarbij de set bestaat uit schroeven, bitjes en afwerkdopjes. Het bitje zorgt voor de nauwkeurigheid van de schroef zodat deze 5 mm in de oppervlakte van de plaat gaat. Vervolgens kun je de afwerkdopjes monteren op de schroef, deze passen precies en sluiten perfect aan. Hierdoor is het strak afgewerkt en hoef je niet meer te plamuren, schuren en schilderen!

Unipanel sierlijst maakt jouw boeideel van Unipanel af. De sierlijsten komen per 4 en hebben een lengte van 485 cm. Met dit artikel kun je bijvoorbeeld jouw dakrand prachtig afwerken.

Afwerking Unipanel boeideel

Voor de afwerking van de bouwpanelen van Unipanel zijn niet heel veel stappen nodig. Zo kun je de gezaagde of gefreesde kanten afwerken met Unipanel sealer om de aanhechting van vuil te voorkomen.

En optioneel kun je de panelen schilderen of plamuren, want dit is niet noodzakelijk. Er zit immers een levenslange garantie op. Het kan dus wel optioneel mocht je er baat bij hebben, wel wordt dan aangeraden om universele houtplamuur te gebruiken.

Duurzaamheid Unipanel

Het kunststof plaatmateriaal van Unipanel is duurzaam mede door de samenstelling van de platen. Het kunststof heeft een constante dichtheid en daarnaast ook een glad en mat oppervlak. Daarbij komt dat het paneel geen vocht opneemt en daardoor is levenslange garantie op delamineren en rotten de standaard voor Unipanel.

Het materiaal van de kunststofplaten is bovendien recyclebaar en kleurecht. Dit betekent dat schilderen niet meer nodig is, mede dankzij de set schroeven met afwerkdoppen. Niet schilderen en recyclebaar materiaal komt het begrip ”duurzaamheid” ten goede.

Wat kost Kunststof plaatmateriaal bij Bouwmarkt nederland?

Bij bouwmarkt Nederland bieden we de kunststof bouwdelen aan van Unipanel. De producten van Unipanel bieden we aan tegen de scherpste prijs omdat wij van Bouwmarkt Nederland een officiële dealer zijn van Heering. Hierdoor kunnen wij de meest concurrerende prijs aanbieden in vergelijking met de meeste concurrenten. Bovendien hebben we gratis verzending voor bestellingen boven de 600 euro.

Ook geeft Bouwmarkt Nederland kwantiteit korting. Bij een bestelling van 10-19 panelen krijgt de koper 10% korting en bij een bestelling van meer dan 20 panelen krijgt de koper 15% korting. Voor een compleet overzicht van de Unipanel kunststof plaatmateriaal prijzen, klik hier.

Veelgestelde vragen Kunststof plaatmateriaal

Waarom alleen Unipanel bij Bouwmarkt Nederland?

Unipanel biedt de meeste voordelen op het gebied van kunststof plaatmateriaal. Unipanel wordt geleverd door fabrikant Heering en die staan voor kwaliteit. De bouwpanelen van Unipanel hebben daarnaast op zichzelf ook een hoop voordelen. Enkele voordelen zijn de levenslange garantie tegen delamineren en rotten, de kleurvastheid en het gegeven dat ze onderhoudsarm zijn.

Waarvoor gebruik je kunststof plaatmateriaal?

Kunststof plaatmateriaal is eigenlijk voor elke klus te gebruiken in binnen en buitenshuis. De enige kanttekening is dat het moet gaan om een niet dragend onderdeel. Voor heel veel klussen kunnen de kunststof platen van Unipanel toepasselijk zijn. Een aantal voorbeelden zijn boeidelen, windveren, overstekken en puivulling.

Hoeveel garantie zit erop het kunststof plaatmateriaal van Unipanel?

Unipanel is sterk georiënteerd op de kwaliteit van haar product. Mede door het geoptimaliseerde productieproces zijn de panelen recyclebaar en kleurvast. Hierdoor geeft Unipanel zo’n 10 jaar garantie op kleurbehoud (van lichte kleuren). Op het delamineren en rotten zit een levenslange garantie, dit komt voornamelijk omdat het paneel ook geen vocht vasthoud.