Duurzame gevelbekleding

Vroeger was hout de standaard voor de bekleding van je gevel, tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van kunststof duurzame gevelbekleding. Dit komt door de vele voordelen die kunststof gevelbekleding biedt in vergelijking met hout. Ten eerste is kunststof gevelbekleding veel duurzamer en milieuvriendelijker dan hout. Dit komt omdat producenten van kunststof gevelbekleding vaak gebruik maken van volledig recyclebare materialen, zo ook bij Keralit kunststof gevelbekleding.

Duurzame gevelbekleding

Duurzaamheid wordt een steeds een belangrijker thema in de wereld. Zo zie je ook steeds meer om je heen dat mensen in en rondom hun huis verduurzamen. Dit doe je bijvoorbeeld door zonnepanelen, warmtepompen en kunststof gevelbekleding aan te schaffen. Een ander groot voordeel van kunststof gevelbekleding is het lage onderhoud. Je hoeft na de montage van de panelen geen zorgen meer te maken over het onderhoud hiervan.

Naast de voordelen die duurzame gevelbekleding jou oplevert, draag je ook bij aan een betere toekomst voor het milieu en de wereld. Kunststoffen die worden gebruikt voor duurzame gevelbekleding, zoals Keralit, zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Dit gaat niet ten koste van de kwaliteit, maar maakt het product wel duurzamer.

Hout dat wordt gebruikt als gevelbekleding voor buitenmuren is vaak moeilijk te verduurzamen. Om een ​​geschikte houtkwaliteit te verkrijgen, is het kappen van bomen noodzakelijk. Echter is bomen kappen zeker niet goed voor het milieu.

Daarnaast gaan duurzame gevelpanelen door de samenstelling van kunststof langer mee dan hout en blijft het kunststof kleurvast dankzij de UV-folie op de toplaag. Omdat kunststof niet rot door vocht, is kunststof bekleding duurzamer dan hout en heeft het ook minder onderhoud nodig.

Toepasbaarheid

Je zou misschien denken dat Keralit kunststof gevelbeplating alleen aan de voor- en achterkant van een woninggevel gebruikt mag worden, maar dat is niet het geval. Ook aan de zijkanten van het dakkapel wordt gevelbekleding toegepast. Dit scheelt weer onderhoud aan jouw dakkapel, die vaak op moeilijk bereikbare plekken zitten.

Daarnaast wordt kunststof gevelbeplating gebruikt voor de bekleding van bijvoorbeeld tuinhuisjes of schuurtjes. Dit zorgt ervoor dat deze jarenlang in goede staat blijven, omdat de kunststof bekleding van Keralit niet vervaagt of rot door vocht.

Gevelbekleding online bestellen

Kunststof gevelbekleding, zoals Keralit, is gemakkelijk online te bestellen bij verschillende webshops. Echter is het wel belangrijk dat je bij een webshop bestelt dat 100% origineel Keralit verkoopt en dus een officiële dealer is. Er zijn verschillende webshops die goedkope prijzen hanteren maar namaak producten verkopen.

Bij Bouwmarkt Nederland ben je zeker van 100% originele Keralit. Bouwmarkt Nederland is een officiële dealer van Keralit en hanteren daarnaast ook een scherpe prijs. Tevens krijg je gratis verzending bij orders van 600 euro of hoger. Let bij je aankoop dus goed op of je wel 100% echte Keralit aanschaft.

Verschillende soorten Keralit gevelbekleding

Keralit gevelbekleding is beschikbaar in 3 verschillende soorten. Elke soort is uniek door de vorm van de panelen. Het materiaal dat gebruikt wordt is wel bij iedere soort hetzelfde. De 3 soorten gevelbekleding van Keralit zijn:

Keralit sponningdeel 143

Keralit sponningdeel 143 is het model dat al jarenlang wordt gebruikt in de Nederlandse woningbouw en past bij bijna elk woningtype. Dit populaire model gevelbekleding met 143 mm brede panelen wordt veel gebruikt vanwege de brede sponning, waardoor een fraai lijnenspel ontstaat. Deze strakke belijning geeft de gevel een hoogwaardig klassieke afgewerkte uitstraling.

Naast dat het er strak uitziet is het ook nog eens van hoge kwaliteit. De sponningdeel 143 is zowel horizontaal als verticaal te monteren op een gevel.

Keralit sponningdeel 190

De Keralit sponningdeel 190 mm zijn gevelpanelen met een grote breedte voorzien van een smalle sponning, die een moderne uitstraling geven aan de gewenste gevel. Met de 21 verschillende kleuren waarin het model leverbaar is, is er voor ieder wel een geschikte kleur te vinden. 

Daarnaast is het model makkelijk te monteren door de gunstige eigenschappen evenals het hoekprofiel 2828. Vanaf 200 m2 is Keralit op maat gezaagd aan te leveren. Dankzij de blinde montage behoren schroef- en boorgaten voortaan tot het verleden.

Keralit potdeksel 177

Keralit potdeksel 177 is een gevelpaneel waarvan veel gebruik is gemaakt afgelopen jaren in de woningbouw. Keralit potdeksel lijkt op Keralit Sponningdeel 143 of Keralit Sponningdeel 190, maar het grootste verschil zit hem in de plaatsing van de gevelpanelen. Bij Keralit Sponningdelen zitten de gevelpanelen aangesloten aan elkaar zonder dat deze elkaar overlappen.

Bij de potdeksel 177 van Keralit zijn de panelen wel geplaatst met een overlap op elkaar. Hierdoor wordt het uiterlijk van een traditionele houten kapschuur nagebootst. De overlappende gevelpanelen zonder sponning zijn uitstekend te gebruiken bij de bouw van zowel klassieke als moderne woningen. Door de overlapping van de panelen wordt op de gevel een lichte schaduw gecreëerd wat er uiteindelijk voor zorgt dat er zachte lijnen worden gevormd.

Naast de mooie uitstraling heeft Keralit potdeksel 177 nog meer voordelen. De schuine overlapping van de kunststof gevelpanelen creëert als het ware een schuin afdakje, waardoor evt. (regen)water en vuil gemakkelijk van de gevelpanelen af kan glijden. Daarnaast blijft door de samenstelling van de Keralit potdeksel 177 het gevelpaneel goed bestand tegen weer- en wind invloeden door de jaren heen.

Keralit dakrandpanelen

Naast de kunststof gevelbekleding heeft Keralit ook nog dakrandpanelen. Hiermee creëer je een kwalitatief goede en mooie afgewerkte dakrand op jouw woning.

Keralit dakrandpanelen zijn onderhoudsarme dakrandpanelen die zowel bij nieuwbouw als renovatie kunnen worden toegepast. Keralit is weerbestendig en blijft jarenlang mooi. Zo hoef je nooit meer te schilderen en kun je genieten van een woning die onberispelijk is afgewerkt. Keralit dakrandpanelen zijn duurzaam, van hoge kwaliteit en geven een meerwaarde aan elke woning of bouwproject! In tegenstelling tot hout hoeven Keralit dakrandpanelen niet opnieuw geschilderd of onderhouden te worden om afbladderen of vervagen na verloop van tijd te voorkomen. Bovendien zijn Keralit dakrandpanelen een goed betaalbaar alternatief voor andere dakrand materialen.

Wat kost duurzame gevelbekleding?

Duurzame gevelbekleding is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Dit komt door innovaties en verbeteringen in het materiaal kunststof, maar ook door de prijs van duurzame gevelbekleding. Doordat het materiaal duurzamer is dan hout, gaat het langer mee en hoef je niet te schilderen wat zeker scheelt in jaarlijkse kosten.

Daarnaast is duurzame kunststof gevelbekleding per vierkante meter vaak goedkoper dan hout, zo’n 10 euro per vierkante meter. Als je een groot oppervlak aan duurzame gevelbekleding nodig hebt, kun je veel geld besparen door te kiezen voor duurzame kunststof gevelbekleding.

Een soort duurzame kunststof gevelbekleding die Bouwmarkt Nederland aanbiedt is Keralit. Deze hebben voor de gevel van jouw woning of project drie verschillende soorten duurzame gevelbekleding op de markt gebracht. De standaard maat waarin de planken geleverd worden is zo’n 6 meter. Echter bij bestellingen van boven de 200 vierkante meter kunnen de duurzame kunststof planken op maat worden gezaagd.

Omdat Bouwmarkt Nederland een officiële dealer is van Keralit kunnen we de duurzame gevelbekleding aanbieden tegen een scherpe prijs. Bekijk hier de officiële Keralit prijzen.

Onderhoud duurzame gevelbekleding

Een van de grote voordelen van duurzame gevelbekleding is dat het onderhoudsarm is. Na plaatsing zal de kwaliteit van de gevel niet achteruit gaan. De kleur van de gevel blijft erg mooi en ook gaat de gevel niet rotten door vocht, de kunststof panelen nemen immers geen vocht op. Dit is bij hout anders, hier moet je om de zoveel jaar controleren of je gevel nog de juiste kwaliteit heeft.

Bij Keralit gevelbekleding is het wel mogelijk om de gevel indien gewenst te reinigen. Hiervoor heeft Bouwmarkt Nederland in hun aanbod een speciale Keralit reiniger. Deze verwijdert eventueel vuil dat zich bevindt op gevelpanelen, echter gaat dit niks ten kosten van de kwaliteit.

Houtlook creëren op je gevel met duurzame gevelpanelen

De duurzame gevelpanelen zorgen ervoor dat je de voordelen krijgt van kunststof maar wel een houtlook creëert op je woning. Hierdoor ziet je woning er natuurlijk en strak afgewerkt uit. Echter is er weinig tot geen onderhoud nodig aan je gevel en blijft de kleur van je gevel optimaal, je hoeft in ieder geval niet te schilderen. Ook is je gevel optimaal bestendig tegen alle weersinvloeden in Nederland.

Veelgestelde vragen over duurzame gevelbekleding

Wanneer is gevelbekleding duurzaam?

Gevelbekleding is duurzaam als het weinig tot geen impact heeft op het milieu. Kunststof gevelbekleding van Keralit is een goed voorbeeld. Dit is gemaakt van volledig recyclebare materialen en is erg onderhoudsarm. Daarnaast is de levensduur ook erg lang, er zit 10 jaar garantie op de producten Keralit. Kunststof gevelbekleding zul je nog jarenlang plezier van hebben, mede door de trend van duurzaamheid die naar verwachting in de laatste jaren alleen maar groter gaat worden.

In welke kleuren is duurzame gevelbekleding beschikbaar?

Omdat je duurzame gevelpanelen kleurvast zijn hoef je ze niet te schilderen. Echter, is het hierdoor wel belangrijk dat je gelijk de juiste kleur kiest voor je gevel omdat je hier dus nog jaren aan vast zal zitten. Gelukkig zijn er genoeg kleuren beschikbaar van kunststof duurzame gevelpanelen. Bekijk de Keralit kleuren op deze pagina.

Zijn duurzame gevelpanelen makkelijk in montage?

Duurzame gevelpanelen zijn zowel verticaal als horizontaal te monteren. Het montageproces is tamelijk eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren. Daarnaast is er voor iedere soort gevelpaneel bij Keralit een montagehandleiding beschikbaar. Met het volgen van deze montagehandleiding kan de montage vrijwel niet mislopen. De Keralit montagehandleiding vind je hier.

Hoelang gaat duurzame gevelbekleding mee?

Een van de belangrijkste kenmerken van duurzame gevelbekleding is de lange levensduur. Bouwmarkt Nederland biedt op de duurzame gevelbekleding van Keralit maar liefst 10 jaar garantie. Dit houdt in dat je duurzame gevel 10 jaar lang zeker intact en van goede kwaliteit blijft.

Dit komt met name doordat kunststof geen vocht opneemt en dus ook niet kan rotten. Dit is bij hout een ander geval. Bij houten gevelbekleding moet er jaarlijks gecontroleerd worden of er geen rotting heeft opgetreden of dat de kwaliteit achteruit is gegaan.

Waarom is gevelbekleding van Keralit duurzaam?

Keralit is een van de meest geselecteerde materialen op het gebied van duurzame gevelbekleding. Een oersterk materiaal dat bestand is tegen alle weersinvloeden. De basis van Keralit is gemaakt van gepatenteerd Fiberyl®. Deze grondstof bestaat uit een unieke mix van duurzame kunststoffen en wordt continu gecontroleerd volgens de ISO 9001 bewaking. Fiberyl® zorgt voor een oersterk paneel dat bestand is tegen bijna alle weersinvloeden. Met name krimp en uitzetting worden daardoor tot een minimum beperkt.

De toplaag is voorzien van een anti-UV folie die jaar na jaar zorgt voor een zeer goed kleurbehoud van de duurzame kunststof gevelbekleding. Bovendien creëert de gepatenteerde structuur van het materiaal van deze duurzaam kunststof gevelbekleding een weerbestendig paneel dat er jarenlang op zijn best uitziet.

Door deze voordelen gaan de gevelpanelen van Keralit lang mee en is het materiaal volledig recyclebaar. Mede hierdoor kan gevelbekleding van Keralit als duurzaam worden beschouwd.