Dampremmende isolatiefolie 125cm x 8m van Tonzon

TONZON Dampremmende Isolatiefolie is een ijzersterke, unieke folie die multifunctioneel inzetbaar is voor dampremming en voor isolatie. Dankzij de zeer hoge dampremming is het de ideale dampremmer voor andere isolatiematerialen die droog moeten blijven om hun isolerende werking te behouden.

 22,35 incl. btw

EAN: 8717931410250 Artikelnummer: TZ-122101 Categorieën: , ,

Productomschrijving

TONZON Dampremmende Isolatiefolie

TONZON Dampremmende Isolatiefolie is een ijzersterke, unieke folie die multifunctioneel inzetbaar is voor dampremming en voor isolatie. Dankzij de zeer hoge dampremming is het de ideale dampremmer voor andere isolatiematerialen die droog moeten blijven om hun isolerende werking te behouden. Door wat lucht aan één kant of aan allebei de kanten van de folie op te sluiten, verhoog je de isolatiewaarde. De speciale oppervlakken van de folie stoppen namelijk bijna alle warmtestraling. Deze speciale TONZON folie is dus multifunctioneel.
inzetbaar als isolatiefolie.

Een goede dampremming is heel belangrijk om te voorkomen dat waterdamp een constructie kan binnendringen en bij afkoeling aan de koude kant tot ongewenste condensatie kan leiden. Een laag TONZON Dampremmende Isolatiefolie heeft een vochtweerstand (µd) van maar liefst 180 meter. Dat is veel meer dan dampremmende folies die normaal in de bouw worden gebruikt. Deze folie is voor alle situaties een beter alternatief dan de standaard dampremmende folies.

Isolerende werking van dampremmende isolatiefolie

De isolerende werking ontstaat, doordat de folie bijna alle warmtestroom door straling tegengaat. Het kan gebruikt worden om warme voorwerpen minder warmte te laten uitstralen of zelfs om warmte terug te kaatsen. De folie is uitermate geschikt voor toepassing bij voorzetwanden, waar deze gecombineerd wordt met een luchtspouw. Hier kan het de isolatiewaarde van het materiaal in sommige gevallen wel 40% verbeteren, zeker bij dunnere isolatie. Daarnaast kan deze folie ook toegepast worden als radiatorfolie, badisolatie en zonwering.

Bevestiging dampremmende isolatiefolie

De folie heeft een zeer hoge treksterkte, maar kan wel scheuren. Bij bevestiging op mechanische wijze (nietjes en pluggen) wordt daarom geadviseerd om de folie op de plek van bevestiging te versterken, bijvoorbeeld met een TONZON folieversterker. Daarnaast is de folie dun en licht. Om deze reden kan de folie ook bevestigd worden door deze vast te klemmen met bijvoorbeeld supermagneetjes. Andere bevestigingsmogelijkheden zijn lijm of tape. Het voordeel hiervan is dat deze methodes voor een luchtdichte aansluiting zorgen.”

 

Voordelen Tonzon:

  • Isolatiemateriaal van hoge kwaliteit
  • Onze producten worden elke dag verbeterd
  • Professionele en deskundige service
  • Kies voor een low carbon footprint

Technische specificaties

Gewicht 0,400 kg
Afmetingen 8000 × 125 cm
Materiaal

Aluminium, Kunststof

Merk

Dampremming

μd= 180 m

Toepassingen

Voorzetwand