Keralit dakrandpanelen

Keralit dakrandpanelen zijn onderhoudsarme dakrandpanelen die zowel bij nieuwbouw als renovatie kunnen worden toegepast. Keralit is weerbestendig en blijft jarenlang mooi. Zo hoef je nooit meer te schilderen en kun je genieten van een woning die onberispelijk is afgewerkt. De dakrandpanelen zijn duurzaam, van hoge kwaliteit en geven een meerwaarde aan elke woning of bouwproject!

In tegenstelling tot hout en metaal hoeven Keralit dakrandpanelen niet opnieuw geschilderd, of verzorgd te worden om roesten, afbladderen of vervagen na verloop van tijd te voorkomen. Bovendien zijn de dakrandpanelen een goed betaalbaar alternatief voor andere dakrand materialen.

Voordelen van Keralit dakrandpanelen

Keralit heeft vele voordelen. Keralit is bijvoorbeeld van hoge kwaliteit en hoeft in tegenstelling tot hout niet overgeschilderd te worden om te voorkomen dat het na verloop van tijd gaat roesten. Bovendien hebben Keralit dakrandpanelen nog vele andere voordelen. Deze voordelen worden hieronder beschreven:

 • Keralit is onderhoudsarm: er hoeft niet meer geschilderd te worden dankzij het ijzersterke materiaal in combinatie met de UV-bestendige toplaag.
 • Keralit is kleurvast en weerbestendig: De UV-bestendige toplaag houdt de dakrandpanelen kleurvast, jaar na jaar.
 • Keralit heeft een lange houdbaarheid: De samenstelling van het product is uniek en garandeert de gebruiker een zeer lange levensduur.
 • Keralit is milieuvriendelijk: hergebruik van grondstoffen, geen gekapte bomen en geen verf meer.
 • Keralit biedt je 10 jaar garantie: Door de continue aandacht voor kwaliteit is een garantie van 10 jaar de standaard

Prijzen Keralit dakrandpanelen

De prijzen van Keralit boeidelen variëren. Dit komt omdat er verschillende soorten maten zijn, die elk een andere prijs hebben. De  dakrandpanelen zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren die je kunt kiezen op basis van kleur naar keuze en natuurlijk op basis van budget behoeften. Als je de dakrandpanelen wilt kopen tegen een betaalbare prijs, dan moet je overwegen om ze te kopen bij een gecertificeerde dealer, dit om geld te besparen en ervoor te zorgen dat je 100% originele Keralit dakrandpanelen ontvangt. Ook Bouwmarkt Nederland is een gecertificeerde dealer.

De advies- en verkoopprijzen van de verschillende afmetingen van Keralit dakrandpanelen, kun je in deze lijst vinden.

Montage Keralit dakrandpanelen

Het plaatsen van Keralit dakrandpanelen gaat als volgt: breng eerst de installatieprofielen hard op hard 30 cm op één lijn. Zaag vervolgens de dakrand op maat en klik deze in het montageprofiel, maar niet te hard zodat je de dakrand nog horizontaal kunt plaatsen. Bevestig vervolgens de hoekstukken en de tussenstukken en druk pas daarna de dakrandpanelen volledig op hun plaats.

Belangrijke aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij de installatie van Keralit dakrandpanelen zijn dus:

 • Voldoende ventilatie achter de dakrandpanelen
 • Het regelwerk hard op hard 30 cm en goed uitlijnen
 • Er zijn 3 soorten montage profielen
 • Maximaal 2 dakranden achter elkaar monteren
 • Werking montageprofiel; 1e klik voor positioneren, 2e klik is vast

Wanneer je ervoor kiest om de installatie van Keralit dakrandpanelen zelf te doen, creëer je de ideale decoratieve dakrand voor je bouw- of renovatieproject op je eigen dak zonder professionele hulp.

De complete Keralit montagehandleiding kun je hier vinden.

Keralit dakrandpanelen afmetingen

Keralit dakrandpanelen van Bouwmarkt Nederland zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zo zijn de afmetingen die bij Bouwmarkt Nederland verkrijgbaar zijn:

 • Het Keralit dakrandpaneel van 200 mm
 • Het Keralit dakrandpaneel van 250 mm
 • Het Keralit dakrandpaneel van 300 mm
 • Het Keralit dakrandpaneel van 350 mm

Keralit dakrandpanelen met deze afmetingen hebben een uitstekende weerbestendigheid, waardoor ze ideaal zijn voor vele soorten bouwprojecten.

Er is geen twijfel over de kwaliteit van de dakrandpanelen. Zo zijn ze gemaakt van hoogwaardig materiaal, wat zorgt voor een lange levensduur van de dakrandpanelen en een goede afwerking van je woning. Van belang is om te controleren of je de juiste afmetingen hebt van Keralit dakrandpanelen.

Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de dakrandpanelen passen bij het type dak of niet. Bovendien moeten ze compatibel zijn met de andere onderdelen van het huis, zodat ze gemakkelijk en zonder problemen kunnen worden geïnstalleerd op elk moment tijdens de installatie.

Keralit dakrandpanelen kleuren

Keralit dakrandpanelen zijn verkrijgbaar in 15 verschillende kleuren. Om de perfecte stijl voor je huis of kantoorgebouw te vinden, bieden wij daarom een breed scala aan kleuren en ontwerpen aan. Naast de dakrandpanelen met effen kleuren zijn er ook kleuren met houtstructuur, oftewel de pure en klassieke houtnerf kleuren. De Keralit dakrandpanelen kleuren die wij bij Bouwmarkt Nederland aanbieden zijn als volgt:

 • Wit 915205 RAL 9016
 • Crème RAL 9001
 • Licht ivoor RAL 1015
 • Donkergroen RAL 6009
 • Monumentengroen
 • Wijnrood RAL 3005
 • Staalblauw RAL 5011
 • Monumentenblauw RAL 5004
 • Donkerbruin
 • Grijs RAL 7001
 • Kwartsgrijs RAL 7039
 • Antraciet RAL 7016
 • Vergrijsd ceder
 • Golden oak
 • Mahonie
 • Zwartgrijs

Een complete lijst met alle Keralit kleuren kun je hier vinden.

Keralit dakrandpanelen toebehoren

Om ervoor te zorgen dat Dakrandpanelen van Keralit lang meegaan, is het belangrijk dat de installatie goed wordt uitgevoerd. Om deze installatie en het onderhoud vlot te laten verlopen, zijn toebehoren voor Keralit dakrandpanelen van cruciaal belang.

Hoewel Keralit een product is dat speciaal ontworpen is om de extremen van ons klimaat te weerstaan, is het toch belangrijk om bij de installatie van de dakrandpanelen gebruik te maken van toebehoren. Bij een juiste installatie met behulp van toebehoren hoef je je met Keralit dakrandpanelen geen zorgen meer te maken, want ze zijn vervaardigd met hoogwaardige componenten en kenmerken die ervoor zorgen dat ze jarenlang meegaan.

Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je dakrandpanelen worden blootgesteld aan slechte weersomstandigheden of UV-stralen, want de accessoires zorgen ervoor dat de dakrandpanelen volledig beschermd zijn.

Keralit Dakrandpanelen bij Bouwmarkt Nederland – 100% origineel

Keralit dakrandpanelen zijn essentieel voor het creëren van een mooi en duurzaam afgewerkte woning. Op het internet zijn veel webwinkels te vinden waar je een Keralit dakrandpaneel kunt kopen, maar pas op voor webwinkels die geen 100% origineel Keralit verkopen. Wel is het zo dat je 100% origineel Keralit kunt bestellen op de webshop van Bouwmarkt Nederland. De prijzen die Bouwmarkt Nederland aanbiedt zijn scherp geprijsd zodat je flink kunt besparen op je online aankopen.

Meest populaire Keralit dakrandpaneel – afmeting 300 mm

Keralit dakrandpanelen met een afmeting van 300 mm zijn de afgelopen jaren ongekend populair gebleken. We zien dan ook een trend ontstaan waarbij deze maat onze best verkochte maat is. De belangrijkste voordelen zijn het lichte gewicht, het eenvoudige ontwerp en de gemakkelijke installatie.

Daarnaast zorgen Keralit dakrandpanelen voor een ongelooflijk mooi en duurzaam afgewerkt huis. Mocht je geïnteresseerd zijn in een Keralit dakrandpaneel met de afmeting 300 mm, dan kun je op deze pagina een kijkje nemen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een geheel andere maat, want wij van Bouwmarkt Nederland verkopen naast de maat 300 mm ook de afmetingen: 200 mm, 250 mm en 350 mm.

Het effect van een dakrandpaneel op je woning

Keralit dakrandpanelen zijn gemaakt van gerecyclede kunststoffen en hebben een UV-bestendige toplaag, dit betekent dat de panelen niet geschilderd hoeven te worden.

Daarbij zijn de panelen leverbaar in diverse houtstructuren en kleuren en zijn ze bestand tegen alle weersinvloeden. Ook is Keralit een compleet systeem met diverse afwerkprofielen voor onzichtbare bevestiging, waardoor projecten mooi afgewerkt kunnen worden. De mooie afwerking is dan ook een groot voordeel en zorgt voor een complete woning die ook nog eens duurzame aspecten heeft.

Naast het feit dat het de woning voorziet van een duurzame uitstraling, behoudt de kleur een ongekend mooie uitstraling. Dit zorgt ervoor dat je over bijvoorbeeld 3 jaar geen kleurverlies ziet op de dakrandpanelen.

Keralit dakrandpanelen zelf monteren

Het monteren van Keralit dakrandpanelen is ontzettend gemakkelijk. Zo kun je dakrandpanelen gemakkelijk installeren in vijf stappen. Dit ziet er als volgt uit:

 1. Maak een lijst voor de dakrandpanelen door er een houten raamwerk omheen te bouwen. In veel gevallen, als je de dakrandpanelen vervangt, is deze constructie al aanwezig.
 2. Zaag het paneel op maat nadat je de gewenste lengte en hoogte hebt bepaald.
 3. Bevestig het montageprofiel aan het frame met schroeven.
 4. Installeer het dakrandpaneel en zet het, indien nodig, vast met schroeven. Installeer indien nodig de overstek (onderzijde van de dakgoot).
 5. Breng zo nodig de bovenvlakken van de hulpprofielen aan: Klaar!

Wat kost een Keralit dakrandpaneel?

Keralit dakrandpanelen verschillen in prijs, omdat ze in veel verschillende maten worden verkocht. Zie hieronder een lijst met de adviesprijzen per dakrandpaneel in de beschikbare afmetingen.

De advies- en verkoopprijzen van de verschillende dakrandpaneelafmetingen van Keralit kun je in deze lijst vinden. Bekijk jouw voordeel bij Bouwmarkt Nederland.

Wat is een Keralit boeideel?

Een Keralit boeideel is onderhoudsarm en is bovendien een duurzaam dakrandpaneel dat eruit ziet als hout. Onder die natuurlijke uitstraling gaat echter een wereld van verschil schuil. Keralit boeidelen vergen namelijk weinig onderhoud en zullen jarenlang stevig en mooi blijven. Bovendien is een Keralit boeideel een product dat ontwikkeld is om de extreme variaties van ons klimaat te weerstaan. Zo is het ongevoelig voor weersinvloeden en zal het jarenlang mooi blijven.

Waarom verkoopt Bouwmarkt Nederland Keralit dakrandpanelen?

Bouwmarkt Nederland is een Totaalbouwmarkt met duurzame oplossingen en materialen. Dit betekent dat het bedrijf alleen producten aanbiedt die duurzaam, energiebesparend en circulair zijn. Goed voor het milieu, je woning en natuurlijk portemonnee. Keralit dakrandpanelen passen dan ook naadloos in het assortiment van Bouwmarkt Nederland. Doordat de dakrandpanelen milieuvriendelijk zijn en een lange levensduur hebben, zorgt dit ervoor dat ze zeer duurzaam zijn en een toegevoegde waarde zijn voor elke woning of bouwproject. Met deze voordelen passen Keralit dakrandpanelen dan ook uitstekend bij wat Bouwmarkt Nederland wil uitstralen, namelijk een totaalwinkel voor klussen met duurzame oplossingen en materialen.

Waar zijn Keralit boeidelen van gemaakt?

Keralit boeidelen zijn gemaakt van kunststof en voorzien van een uv-bestendige toplaag in kleur en structuur. Hierbij is Fiberyl® de belangrijkste grondstof. Fiberyl® is opgebouwd uit gerecyclede kunststoffen en glasvezel. Deze unieke combinatie van grondstoffen zorgt voor een ijzersterk paneel. In vergelijking met andere soorten kunststof platen heeft het bovendien een zeer lage uitzettingscoëfficiënt. Keralit zet namelijk maximaal 1 mm per meter uit, oftewel 6 mm op 6 meter (uitzettingscoëfficiënt 0,026 mm/m/oC).

Hoe bevestig ik een Keralit dakrandpaneel?

Een Keralit dakrandpaneel wordt op de rails gemonteerd op een hart-op-hart afstand van 30 cm, waardoor een doorlopende verticale ventilatie ruimte ontstaat. De hoek rails worden op een maximale afstand van 20 cm geplaatst.

Hoeveel garantie krijg ik op Keralit dakrandpanelen?

Keralit dakrandpanelen hebben een garantie van 10 jaar op zowel de basis van het product als de kleurvastheid.

Welke kleur van een Keralit dakrandpaneel past bij mij?

Keralit dakrandpanelen worden aangeboden in 16 verschillende kleuren. Om de perfecte stijl voor je huis of kantoorgebouw te vinden, bieden wij daarom een breed scala aan kleuren en ontwerpen. Naast effen kleuren leveren wij Keralit dakrandpanelen ook in houtstructuur kleuren, evenals de pure kleuren en klassieke houtnerf kleuren.

Doordat wij bij Bouwmarkt Nederland zo’n ruim assortiment aan kleuren hebben, kun je zelf bepalen of een bepaalde kleur bij jou past. Met veel ervaring op het gebied van Keralit is Bouwmarkt Nederland uitgegroeid tot een betrouwbare dealer die kwalitatief hoogwaardige producten verkoopt die ook nog eens verkrijgbaar zijn tegen zeer scherpe prijzen. Mocht je hier vragen over, neem dan contact met ons op.

Resultaat 1–16 van de 19 resultaten wordt getoond