Kunststof boeidelen

Een kunststof boeideel is een vorm van dakrandafwerking. Deze afwerking kan toegepast worden bij dakgoten, de onderkant van een egaal dak of rond een dakkapel. Het boeideel wordt gebruikt voor de afwerking en bescherming van het dak.

Kunststof boeidelen

Omdat hout zoveel onderhoud vraagt kiezen steeds meer mensen voor het gebruik van kunststof boeidelen voor de afwerking van hun dakrand. Dit voornamelijk door de voordelen van kunststof. De boeidelen van kunststof lijken erg veel op hout, maar hebben geen vochtopname. Hierdoor zullen de boeidelen niet gaan rotten wat ervoor zorgt dat je niet frequent je dakrand moet vervangen. Daarnaast is het materiaal kunststof opgebouwd uit oersterke materialen wat ervoor zorgt dat het boeideel bestand is tegen alle weersinvloeden.

Bovendien blijft de kleur op het boeideel in erg goede staat, ondanks blootstelling aan Uv-straling. Door de toplaag op het boeideel blijft de kleur van het paneel in optimale staat, jaar in jaar uit. Hierdoor zul je het boeideel dus ook nooit hoeven verven of dergelijke. Ook zijn de boeidelen erg makkelijk in montage wat ervoor zorgt dat het een fluitje van een cent is om de boeidelen te plaatsen. Kortom kunststof boeidelen zijn duurzaam, gebruiksvriendelijk en hebben een super lange levensduur. Tot wel 10 jaar!

Boeideel, boeiboord of boeiplank?

Boeidelen is niet de enige naam die de dakrandafwerking krijgt. Er zijn veel verschillende namen die mensen gebruiken om boeidelen aan te duiden. Enkele voorbeelden hiervan zijn boeiboord, boeiplank of boeiing. Al deze woorden duiden hetzelfde aan als boeidelen, alleen wordt er een andere naam aan gegeven. Er zit dus geen verschil tussen bijvoorbeeld een boeiboord of een boeideel.

Duurzaamheid boeidelen

Boeidelen zijn naast onderhoudsvrij ook nog eens hartstikke duurzaam. Een boeideel kan opgebouwd zijn uit het materiaal kunststof. Dit is vaak een volledig recyclebaar materiaal, erg goed voor het milieu dus. Daarnaast hoeven de boeidelen niet snel vervangen te worden, het materiaal is immers oersterk en gaat jaren mee. Dit zorgt voor een lange levensduur. Ook de kleuren van de boeidelen zijn kleurvast, dit komt door de toplaag die op het boeideel aanwezig is en de Uv-straling tegenhoudt.

Als de boeidelen niet goed worden onderhouden kan dat ervoor zorgen dat ze vervangen moeten worden. Het is daarom verstandig om tijdig onderhoud uit te voeren, aangezien het duur is om boeidelen te vervangen. Als je lekkage constateert, is het noodzakelijk om direct contact op te nemen met een bedrijf dat onderhoud kan uitvoeren. De meeste dakdekkers kunnen je hierbij helpen.

Kunststof boeideel monteren

Omdat kunststof boeidelen veel voordelen bieden kiezen de meeste mensen ervoor om kunststof boeidelen te plaatsen. Dit proces is tamelijk eenvoudig en kun je zelf uitvoeren met de montagehandleiding die beschikbaar is op Bouwmarkt Nederland. Daarnaast kun je als je niet zo handig bent een aannemer raadplegen voor de montage van de boeidelen. Vrijwel elke aannemer kan boeidelen plaatsen omdat zo’n eenvoudig proces is.

Keralit boeideel

Een van de bekendste en populairste boeidelen van de afgelopen jaren zijn de boeidelen van Keralit. Keralit boeidelen zijn onderhoudsarme boeidelen die zowel voor nieuwbouw als renovatie kunnen worden toegepast. Keralit is weerbestendig en blijft jarenlang mooi. Zo hoef je niet meer te schilderen en kun je genieten van een strakke dakrandafwerking op je woning.

Keralit dakrandpanelen zijn duurzaam, van hoge kwaliteit en voegen klasse toe aan elk huis of nieuwbouwproject! In tegenstelling tot hout en metaal hoeven Keralit boeidelen niet opnieuw te worden geverfd of onderhouden om roesten, afbladderen of verbleken na verloop van tijd te voorkomen. Bovendien zijn Keralit boeidelen een betaalbaar alternatief voor andere dakrand materialen.

Voordelen Keralit boeidelen

Keralit heeft veel voordelen ten opzichte van andere merken. Keralit is bijvoorbeeld van hoge kwaliteit en hoeft in tegenstelling tot hout of metaal niet geverfd te worden om roestvorming of het vergaan van de kleur op de lange termijn te voorkomen. Daarnaast hebben Keralit boeidelen nog vele andere voordelen. Deze voordelen worden hieronder beschreven:

 • Keralit boeidelen zijn onderhoudsarm: dankzij het zeer sterke materiaal in combinatie met de UV-bestendige toplaag is schilderen niet meer nodig.
 • Keralit boeidelen zijn licht- en weerbestendig: de UV-bestendige toplaag zorgt ervoor dat de boeidelen jaar na jaar niet verbleken en dergelijke.
 • Keralit boeidelen zijn lang houdbaar: de unieke samenstelling van het product garandeert de gebruiker een lange levensduur van de boeidelen.
 • Keralit boeidelen zijn milieuvriendelijk: hergebruik van grondstoffen om het materiaal te produceren, geen bomenkap zoals bij hout, geen verf nodig omdat het schilderen overbodig is door de toplaag op het boeideel
 • Keralit geeft je 10 jaar garantie op boeidelen: 10 jaar garantie is standaard door constante focus op kwaliteit op de boeidelen.

Unipanel boeideel

Een andere optie op het gebied van kunststof boeidelen is Unipanel. Je kunt eenvoudig een boeideel maken van Unipanel. Omdat het paneel vochtbestendig, rotbestendig en onderhoudsarm is, is het een geschikt materiaal voor boeidelen. Met panelen kun je jouw dak mooi afwerken en tevens bescherm je zo ook je dak.

Montage van de kunststof boeidelen van Unipanel is een vrij eenvoudig proces. Unipanel is bewerkbaar net als hout, dus je zaagt ze gemakkelijk op maat. Unipanel heeft zelfs een eigen afwerkingskit waarmee je een mooi en strak afgewerkte dakrand creëert op jouw woning. Hierdoor kun je dakgoten en dakranden bijvoorbeeld, erg mooi afwerken zonder dat er schroeven te zien zijn.

Voordelen Unipanel boeidelen

Unipanel biedt naast de goede kwaliteit van de boeidelen ook nog een hoop andere voordelen. Als het gaat om duurzaamheid is een Unipanel boeideel een van de betere keuzes. Unipanel biedt levenslange garantie tegen delamineren en rotten. Dit betekent dat Unipanel vrij zeker is van haar product. Daarnaast krijg je als consument ook nog eens 10 jaar garantie op kleurbehoud op de boeidelen. Verder biedt Unipanel nog veel meer voordelen, waarvan hieronder de belangrijkste zijn te lezen.

 • Je krijgt op de boeidelen levenslange garantie tegen delamineren en rotten
 • 10 jaar garantie op verfhechting op de boeidelen
 • Schilderen niet noodzakelijk van de boeidelen
 • Kleurvast en UV-bestendig door de toplaag op de boeidelen
 • Bewerkbaar als hout
 • De boeidelen zijn onderhoudsarm
 • Het materiaal van de boeidelen is volledig recyclebaar

Toepassingen kunststof boeidelen

Kunststof boeidelen van zowel Keralit als Unipanel zijn toepasbaar op veel plaatsen. Boeidelen worden voornamelijk gebruikt voor de afwerking van een dakrand. Dit kan de afwerking zijn van een dakgoot, de onderkant van een plat dak of rond een dakkapel. Naast de sublieme afwerking waar een kunststof boeideel voor zorgt, biedt een boeideel ook bescherming aan het dak. Het materiaal van een kunststof boeideel is opgebouwd uit oersterk lagen. Dit zorgt ervoor dat het boeideel onderhoudsarm is, en daarnaast bestand is tegen alle weersinvloeden. Mede hierom wordt jouw dak met kunststof boeideel goed beschermt.

Onderhoudsarme kunststof boeidelen

Boeidelen die gemaakt zijn van kunststof hebben als voordeel dat ze onderhoudsarm zijn. Dit komt omdat het materiaal kunststof bestand is tegen alle weersinvloeden en daarom ook langer meegaat. Daarnaast zijn kunststof boeidelen van bijvoorbeeld Keralit uitgerust met een Uv-toplaag wat ervoor zorgt dat de kleur van de boeidelen jaar in jaar uit mooi blijven. Mede hierdoor creëer je onderhoudsarme kunststof boeidelen.

Veelgestelde vragen

Wat is een boeideel?

Een boeideel is een ander woord voor boeiboord of dakrandpaneel. De functie van boeideel is om een dakrand af te werken. Daarnaast biedt het ook bescherming aan de dakrand. De kunststof boeidelen kunnen dienen als afwerking van een dakgoot, de onderkant van een plat dak of rondom een dakkapel. Wanneer je kiest voor kunststof boeidelen rust je jouw woning uit met een strakke dakrand die ook nog eens beschermd wordt door de kunststof boeidelen.

Wat is het voordeel van kunststof ten opzichte van hout?

Kunststof is de laatste jaren flink aan het stijgen qua populariteit in de bouw en klus wereld. Dit is niet voor niks, kunststof biedt een hoop voordelen ten opzichte van hout bijvoorbeeld. Enkele voorbeelden zijn dan ook de levensduur, duurzaamheid en de prijs.

Kunststof boeidelen gaan een stuk langer mee dan houten boeidelen. Dit komt omdat het materiaal kunststof weinig tot geen vocht opneemt, wat ervoor zorgt dat er geen rotting en schimmels zullen ontstaan bij de boeidelen. Daar bovenop komt nog eens dat kunststof boeidelen bestand zijn tegen vrijwel alle weersinvloeden. Hierdoor zal het kunststof boeideel een stuk langer meegaan dan de houten variant.

Ook de kleur op de boeidelen zal niet vervagen gedurende de jaren. Dit komt door de Uv-toplaag die aanwezig is op kunststof boeidelen van bijvoorbeeld Keralit. Hierdoor blijven de kleuren op de boeidelen jaar in jaar uit in goede staat en kun je jarenlang genieten van een mooi afgewerkte dakrand.

Tot slot zijn boeidelen van kunststof op de lange termijn goedkoper dan hout. Dit komt met name door de levensduur van kunststof boeidelen. Deze hoeven minder snel vervangen te worden dan houten boeidelen. Hierdoor zal je maar één keer hoeven te investeren in kunststof boeidelen en kun je daarna genieten van een strak afgewerkt dak, jaar in jaar uit.

Welke kunststof boeidelen bieden jullie aan?

Wij van Bouwmarkt Nederland hebben gekozen om de kunststof boeidelen aan te bieden van Unipanel en Keralit. Er is hiervoor gekozen omdat deze twee merken de meeste voordelen bieden op het gebied van kunststof boeidelen. Deze twee bieden de beste prijs kwaliteit verhouding, daarom heeft Bouwmarkt Nederland ervoor gekozen om kunststof boeidelen van Unipanel en Keralit toe te voegen aan haar assortiment.

Zit er garantie op kunststof boeidelen?

Bij Bouwmarkt Nederland krijg je bij de aanschaf van kunststof boeidelen van Keralit 10 jaar garantie. Mede door de lange levensduur en goede kwaliteit van de boeidelen, kan Bouwmarkt Nederland 10 jaar garantie als de standaard beschouwen

Wanneer je Unipanel boeidelen aanschaft bij Bouwmarkt Nederland, krijg je maar liefst levenslange garantie op het delamineren van de boeidelen. En daarnaast krijg je ook nog eens 10 jaar garantie op de verfhechting op het boeideel. Daarom kun je door te kiezen voor Unipanel, jarenlang genieten van een straf afgewerkte dakrand.

Resultaat 1–16 van de 19 resultaten wordt getoond