Boeidelen

Boeidelen worden geplaatst op de plaats waar het dak aansluit op een buitenmuur, ook wel de dakrand genoemd. Een boeideel wordt ook wel boeiboord, boeiplank of boeiing genoemd. Dit is een lange rechte plank die zich aan de onderrand van het dak bevindt en rechtstreeks aan het dakspant is bevestigd. Boeidelen worden gebruikt om de laatste rij dakpannen of andere dakbedekkingsmaterialen te ondersteunen en om goten te ondersteunen. Net als dakranden hebben Boeidelen een dubbele functie: ze maken het huis af en beschermen tegen weersinvloeden en beschadiging.

Boeidelen prijs

De prijs van boeidelen kan enorm variëren. De grootte van je huis speelt hierbij een grote rol. De prijs van het vervangen van boeidelen is namelijk afhankelijk van de grootte van je huis. Om te achterhalen wat je per boeideel betaalt, bekijk de prijs per boeideel hier.

Kunststof boeidelen

Voor een perfecte afwerking van je huis, gebruik je kunststof boeidelen. Kunststof boeidelen lijken opvallend veel op hout, maar zullen niet rotten. Bovendien is het niet nodig om je kunststof boeidelen te verven. Kunststof boeidelen zijn namelijk verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren, dus er is voor ieder wat wils. Dit zijn niet de enige voordelen die kunststof boeidelen met zich meebrengen. Zo zijn kunststof boeidelen ook gebruiksvriendelijk, duurzaam en hebben ze een ontzettend lange levensduur.

Boeidelen vervangen

Als een boeideel ernstig verrot is, kan het nodig zijn deze te vervangen. Gelukkig is dit een vrij eenvoudig proces dat tot het normale dakonderhoud behoort. De vervanging bestaat meestal uit het verwijderen van oude planken en het plaatsen van nieuwe, op lengte gezaagde planken. Voor meer informatie over het vervangen van boeidelen raden wij je aan een kijkje te nemen op de montage pagina.

Boeideel overkapping

Een boeideel is nodig bij de afwerking van dakranden. Daarnaast kan een boeideel ervoor zorgen dat je dak een zekere uitstraling krijgt. Bij het kiezen van een boeideel is het belangrijk dat deze past bij de dakbedekking. Er bestaan namelijk veel verschillende kleuren boeidelen. Zo verkopen wij bij Bouwmarkt Nederland boeidelen gemaakt van Keralit. Keralit boeidelen hebben een lange levensduur, zijn duurzaam en weerbestendig.

Unipanel boeidelen

Unipanel is een uiterst geschikt materiaal om op boeidelen aan te brengen. Unipanel is namelijk een massief en homogeen materiaal dat rotvrij, vochtbestendig en onderhoudsvrij is. Het materiaal kan worden verwerkt zoals hout, waarbij gebruik kan worden gemaakt van dezelfde gereedschappen. Dit zorgt ervoor dat het maken en monteren van Unipanel boeidelen erg eenvoudig is.

Boeidelen 100% onderhoudsvrij bij Bouwmarkt Nederland

Kunststof boeidelen hebben bijna geen onderhoud nodig. Wil je ze toch schoonmaken? Dan heb je alleen een beetje water en een beetje sop nodig. Een ander belangrijk voordeel is de lengte van de Keralit boeidelen. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te monteren en zorgen ze voor een vrijwel naadloze installatie. Aangezien de boeidelen in een kleur naar keuze worden geleverd, hoeven ze ook niet te worden geschilderd, wat weer scheelt in het onderhoud.

Duurzame bescherming met kunststof boeidelen

Kunststof boeidelen zijn niet alleen onderhoudsvrij en van hoge kwaliteit, ze zijn ook duurzaam. Dit maakt kunststof boeidelen milieuvriendelijk. De kunststoffen die bij de productie van de boeidelen worden gebruikt, worden gerecycled. Zo draag je bij aan een positieve impact op de maatschappij en het milieu van Nederland. Daarnaast zijn kunststof boeidelen ook nog eens oersterk en kleurvast.

Boeidelen monteren

Met een verscheidenheid aan kleuren en modellen beschikbaar, is er een geschikt boeideel voor iedereen. Het plaatsen van deze boeidelen is een klus die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Benieuwd hoe? Wij vertellen het je. Op de Keralit montage pagina wordt uitgelegd hoe je kunststof boeidelen gemakkelijk zelf monteert. Naast een montagehandleiding kun je ook een brochure vinden over hoe je boeidelen in combinatie met de toebehoren moet monteren.

Boeidelen dak

Boeidelen zijn een mooie manier om de dakrand af te werken. Een boeideel wordt ook wel een boeiboord, boeiing of boeiplank genoemd. Een klassiek voorbeeld is de dakrand van een dakkapel, alhoewel er tal van andere mogelijkheden zijn. Dankzij de verscheidenheid aan beschikbare materialen en kleuren kan een boeideel zeer beeldbepalend zijn. Dit maakt een boeideel dan ook een belangrijk onderdeel van je dak.

Boeideel detail

Een boeideel detail kunnen wij bij Bouwmarkt Nederland niet aanbieden. Elke bouwconstructie is namelijk anders, daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van een bouwkundige tekening op grote schaal. Indien je toch een boeideel detail wenst, adviseren wij je om een expert te raadplegen. Hij of zij kan je waarschijnlijk verder helpen en een detailtekening aanleveren.

PVC boeidelen

PVC boeidelen worden vaak aan weersinvloeden blootgesteld. Daarom moeten deze onderdelen van een huis of schuur regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden. Dit is tijdrovend en kan gevaarlijk werk zijn. Door het gebruik van PVC boeidelen zijn deze problemen niet meer aan de orde. De PVC boeidelen van Bouwmarkt Nederland zijn aantrekkelijk en van een goede kwaliteit. Door te kiezen voor onze PVC boeidelen kies je voor een langdurig en mooi resultaat.

Bovendien hebben PVC boeidelen een belangrijk voordeel ten opzichte van houten boeidelen. Hout is een lust voor het oog, maar het vergt veel onderhoud. Met PVC behoort onderhoud tot het verleden. Het goed onderhouden van een boeideel kost minder tijd en moeite. Bovendien gaan PVC boeidelen langer mee dan houten gevels.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten om boeidelen te vervangen?

Indien je handig bent en niet bang bent op een ladder, kan je overwegen om zelf je boeidelen en dakranden te vervangen. Het enige wat je dan betaalt zijn de boeidelen, het materiaal en de toebehoren. Wanneer je de boeidelen zelf vervangt, kun je honderden of zelfs duizenden euro’s besparen. Ben je onzeker of je dit zelf kan, dan kan je het beste een aannemer inhuren. Onjuist geïnstalleerde boeidelen en dakranden zullen je dak beschadigen, waardoor dure reparaties nodig zijn.

Wat is een boeideel?

Een boeideel is een type dakrandafwerking. Deze afwerking kan worden aangetroffen op een dakgoot, de onderzijde van een plat dak, of op het dak van een dakkapel. Het doel van een boeideel is het beschermen en afwerken van het dak. Naast het beschermen van het dak, geven boeidelen het dak ook een mooie uitstraling. Dit zorgt ervoor dat uw dak er goed uitziet en bovendien langer meegaat.

Boeidelen vervangen prijs?

De prijs voor het vervangen van boeidelen hangt af van de grootte van je huis en of je het zelf doet of het door een aannemer laat doen. Indien je zeker bent dat je de boeidelen zelf kan vervangen kan je dit veel geld besparen. Maar let op! Ben je er niet zeker van, laat de boeidelen dan door iemand anders vervangen. De totale prijs van de boeidelen kan namelijk hoog oplopen als je de installatie verknoeit.

Kan je boeidelen zelf vervangen?

Het vervangen van boeidelen is iets wat je gemakkelijk zelf kunt doen. Belangrijk bij het vervangen van de boeidelen is dat je alles goed hebt doorgelezen. Een verkeerde montage zal de vervanging van de boeidelen alleen maar duurder maken. Om te weten te komen hoe je zelf boeidelen kunt vervangen, hebben wij een montagehandleiding voor Keralit gemaakt. Meer informatie over het monteren van Unipanel vind je op deze pagina. Bekijk goed hoe de montage uitgevoerd moet worden of huur een aannemer in om de boeidelen te vervangen.

Hoe moet je boeidelen reinigen?

Kunststof boeidelen schoonmaken met een doek en een sopje is een fluitje van een cent. Kunststof boeidelen kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk worden schoongemaakt met een allesreiniger of groene zeep. Wij raden je wel aan om sterke of chemische reinigingsmiddelen te vermijden, omdat die het oppervlak kunnen verkleuren. Schuurmiddelen moeten ook worden vermeden omdat ze krassen op het kunststof kunnen veroorzaken.

Kunnen boeidelen op je schuur?

Afhankelijk van de constructie van je schuur, kunnen boeidelen gemakkelijk op je schuur worden aangebracht. De grootte van de boeidelen die je op je schuur wilt plaatsen hangt vervolgens af van de grootte van je dak en de hoeveelheid dak van je schuur die je met boeidelen wilt bedekken. Daarnaast is het ook belangrijk om naar de kleur te kijken. Wij raden je bijvoorbeeld aan om een kleur te kiezen die past bij de gevelbekleding van de schuur. Zo komt je schuur het beste tot zijn recht.

Kan je een boeideel voor de sier nemen?

Velen vinden boeidelen ongelooflijk mooi. Misschien dat je een boeideel kiest voor de sier, maar boeidelen brengen ook veel voordelen met zich mee. Zo zijn boeidelen onderhoudsvrij, duurzaam en hebben ze een lange levensduur. Het zijn niet alleen deze voordelen die boeidelen met zich meebrengen, ze zijn ook weerbestendig, kleurecht en verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en maten.

Waarom zou je kunststof boeidelen laten plaatsen?

Het laten plaatsen van kunststof boeidelen kan in de toekomst een hoop ellende besparen. Door het laten plaatsen van kunststof boeidelen zorg je ervoor dat je dakranden onderhoudsvrij zijn. Bovendien hoef je de kunststof boeidelen in de toekomst niet meer te schilderen, omdat je bij de aankoop een kleur kunt kiezen die kleurvast is.

Resultaat 1–16 van de 19 resultaten wordt getoond