Ati 150+ Isolatie 12mm 10000x1200mm

Ati 150+ Isolatie 12mm 10000x1200mm

RC – Waarde 2.5 incl. luchtspouw
Dikte 10mm
12m2 per rol

 230,00 incl. btw

Productomschrijving

ATI 150+ – meerlaagse isolatie folie

ATI isolatiefolie is een isolatie die een duurzame, snelle en makkelijke oplossing biedt voor isoleren.  ATI isolatiefolie kenmerkt zich door zijn reflecterende eigenschap welke warmte en kou weerkaatst. Dit heeft een zeer goed isolerend effect. Omdat het dun materiaal is kan het perfect gebruikt worden bij renovatie van bestaande bouwwerken. De verwerking van ATI isolatiefolie is gemakkelijk en snel.

De ATI isolatie folie is onder andere te gebruiken als isolatie in het dak, als muurisolatie en als vloerisolatie.

De ATI 150+, een dunne isolatiefolie met aan beide zijden een zuivere aluminium laag. Deze is zeer geschikt voor het (na)isoleren van plekken waar met een dubbele luchtspouw gewerkt kan worden, bijvoorbeeld: garages, voorzetwanden, zolders, vloeren enz. Door de geringe dikte van dit materiaal is het zeer ruimtebesparend voor uw woonruimte. Omdat de folie aan twee zijden reflecteert haalt men een zeer hoog rendement. Kortom, een super isolerend product.

Verwerking en plaatsing ATI 150+

De verwerking van de isolatiefolie is zeer eenvoudig. Er wordt eerst een lat bevestigd tegen de vlakke ondergrond. Hierdoor wordt een luchtspouw gecreëerd. Dan wordt de folie er tegenaan geniet. Hierna weer vastzetten met een lat van 20mm. De wand/vloer kan nu afgewerkt worden met een gips, hout etc. De naden van de folie worden dicht getaped met de speciale ATI tape.
ATI 150+ heeft een thermisch vermogen, gelijkwaardig aan:
TH/perf = Traditionele isolatie van 10cm ( R=2,5 m².K/W)*.
Er zijn twee formaten beschikbaar: 1,2m x 10m (12m²) en 1,2m x 20m (24m²).

Hoe werkt isolatiefolie?

De functie van isoleren is energieverlies in een ruimte verminderen.
Traditionele isolatiematerialen nemen energie op en geven deze daarna weer af. Om de isolatiewaarde te verhogen moeten deze isolatiematerialen steeds dikker gemaakt worden, zodat er meer warmte opgenomen kan worden. Isolatiefolies werken net even anders.
Aluminium lagen in de isolatiefolie weerkaatsen de warmte en kou, waardoor deze direct terugkaatsen naar de gewenste locatie. In de zomer reflecteert de isolatiefolie de hitte naar buiten, in de winter houdt de isolatiefolie de warmte in huis. Doordat het isolerende effect met een folie wordt gecreëerd, hou je een zeer dun isolatiemateriaal over. Door steeds meer reflecterende lagen toe te voegen, verhoog je dus ook de isolatiewaarde. De reflecterende werking wordt geoptimaliseerd door de lagen gescheiden te houden door middel van luchtkussens. Hierdoor treedt er ook geen warmtestroming op door de reflecterende lagen heen.

Ati 150+ Isolatie 12mm 10000x1200mm wordt gebruikt bij ATI Isolatie | Binnen Isoleren | Buiten Isoleren | Dakisolatie | Hellenddak isolatie | Muurisolatie | Reflectiefolie | Spouwmuur isolatie | Voorzetwand isolatie

Technische specificaties

Soort isolatie

Merk